Визначився переможець першого міського турніру з кіберспорту

Минулого тижня у Покрові відбувся фінал першого в історії міста офіційного турніру з кіберспорту в дисципліні Counter Strike:Global Offensive 5х5. До участі у змаганнях зареєструвалося 15 команд, а це 75 учасників. Напередодні пройшли відбіркові турніри, які  визначили фіналістів. Ними стали 8 команд, які представляли НВК № 1, НВК № 2, загальноосвітні школи № 9, № 6 та НВО. Саме на базі навчально-виховного об'єднання 19  квітня вирішувалося, яка команда стане першим чемпіоном Покрова з кіберспорту.

Змагання відрізнялися тим, що команди грали на вибування згідно “сітки” турніру. Тому кожна гра для учасників була вирішальною, і спортсмени робили все для перемоги. Особливо запеклим видався поєдинок між командою-господарем НВО та Покровським центром підготовки і перепідготовки робочих кадрів. Саме їхня команда “Klan Banan” змогла дійти до фінального раунду, здобути перемогу і   отримати чемпіонський титул. До її складу ввійшли Єгор Мартиненко, Денис Лопата, Владислав Капітонов, Кирило Глущенко та Олександр Нікерін.

Друге і третє місця посіли команди із загальноосвітньої школи № 6. Переможцям урочисто вручили грамоти міського управління освіти.

В.о. начальника відділу молоді та спорту Артем Столяр подякував школярам НВО, котрі були ініціаторами турніру, усім учасникам та педагогам, які сприяли його проведенню. Подібні змагання планують проводити і надалі, а також залучати кіберспортсменів до різних сфер молодіжного та громадського руху.

Турнір показав потенціал розвитку кіберспорту та зацікавленість молоді цією темою. Учасники змогли налагодити зв'язки, знайти нових друзів. Найголовніше, що ініціатива, яку вони проявили , була реалізована їхніми ж руками, і хлопці отримали навички самоорганізації.

Прес-служба міського голови.