Вивчаючи історію

вивчаючи історію. Зображення 1
На минулому тижні у Черкасах пройшла II Всеукраїнська історико - краєзнавча конференція учнівської молоді “ Державотворчі процеси в Україні через віки у XXI століття ”, Покров на ній представили учні Центру підготовки і перепідготовки робітничих кадрів.


Переможці заочного відбіркового туру презентували широкому загалу свої роботи - першокурсниця Анастасія Кругла - “ Герої України ”, другокурсник Роман Опольський - “ Співець Скіфського степу ”. Разом з юними краєзнавцями про місто Покров і Дніпропетровщину розповідала їхній наставник Зоя Дерій.

Покровчани стали однією з 17 делегацій, що представляли регіони України, мали можливість говорити про історичні надбання, унікальність рідного подніпровського краю. Триденна конференція проходила у форматі пленарних , секційних засідань за участі спеціалістів МОН України, Державного Центру Туризму і Краєзнавства, науковців Черкаського Національного Університету ім. Б. Хмельницького. Учасникам належало захистити свої роботи, обґрунтовуючи історичними фактами й доказами за номінаціями: «Особливості боротьби українців проти поневолення і національно-визвольні рухи», «Історичні постаті в процесі державотворення на українських землях», «Культура як духовна складова пошуку шляхів самоідентифікації українського народу», «Історико – краєзнавчі та природні туристсько – рекреаційні об’єкти України, пов’язані з подіями державотворення та історичними постатями.»
Кращі дослідницькі проекти отримали високу оцінку фахівців, були нагороджені грамотами МОН України, серед них і роботи покровчан.
У рамках конференції делегації ознайомилися з визначними місцями Черкащини, відвідали Канівський музей, піднявшись на Тарасову гору, поклонившись могилі Великого Кобзаря.
Прес-служба міського голови. 

вивчаючи історію. Зображення 2