Виконком міськради: обговорили комунальні і транспортні питання

виконком міськради: обговорили комунальні і транспортні питання. Зображення 1

На цьому тижні відбулося чергове засідання виконкому міської ради, де першочерговим слухалося питання про фінансово-економічні результати діяльності комунальних підприємств за 2015 рік. Виконкому передувала робота балансової комісії, яка проаналізувала фінансові показники МКП і відзначила певні тенденції.

Серед них – скорочення обсягу виробництва та отримання доходів, збільшення витрат підприємств, пов’язаних з інфляційними процесами та підвищенням цін на енергоносії, паливо та матеріали. Мало місце зростання кредиторської заборгованості підприємств та підвищення збитковості.
Доповідач – начальник відділу економіки міськвиконкому Марина Хабачева констатувала, що більшість підприємств утримується «на плаву» винятково за рахунок фінансової підтримки з міського бюджету.
Характеризуючи окремо діяльність кожного підприємства, було відзначено «Саночистку», де з приходом нового керівника значно покращилася якість надання послуг, а на балансовій комісії був уперше представлений покроковий план дій щодо поліпшення фінансового стану та перспектив подальшого розвитку даного підприємства.
По більшості інших МКП ситуація менш оптимістична.Тому проект рішення, наданий на розгляд членів виконкому, був направлений на пошук інструментів, за допомогою яких можливо розв’язати проблеми, детально окреслені по кожному підприємству.
А ось проект рішення другого питання – «Про стан пасажирських перевезень у місті» мав зауваження і був лише взятий до відома. У міського голови та членів виконкому були запитання і до доповідача – начальника відділу транспорту та зв’язку Сергія Рудя. Зокрема, чому частина приміських, міжміських маршрутів рухаються містом без погоджень місць зупинок. Здійснюють пасажирські перевезення без дотримання даної вимоги і деякі підприємства, що знаходяться на території міста. Олександр Шаповал звернув увагу на зволікання зі встановленням дорожніх знаків, яких невдовзі має побільшати більш як на двісті. А також – заміну автобусу на маршруті № 6, на який неодноразово скаржилися люди. Був визначений термін – до 1 квітня вирішити дане питання.
Йшла мова і про пільгові перевезення. У поточному році субвенції з державного бюджету на пільговий проїзд на автобусних маршрутах міста – не надійшло. Щоб і надалі задовольнялися потреби найбільш незахищених верств населення у пільгових перевезеннях, з міського бюджету на компенсаційні виплати було спрямовано понад 400 тисяч гривень.
На засіданні виконкому торкалися питань, що стосуються сектору безпеки дорожнього руху Нікопольського відділення поліції, зокрема діяльності таксі, застосування санкцій до порушників правил дорожнього руху. Деякі автомобілісти безкарно їздять у пізній час бульваром Шевченка, а біля центрального ринку систематично одні й ті ж автовласники порушують правила паркування, заважаючи руху громадського транспорту – це лише деякі озвучені приклади порушень, які залишаються поза увагою правоохоронців, і були адресовані представнику сектора безпеки дорожнього руху.
Після двох основних, були розглянуті й питання «в різному», по яким теж прийняті відповідні рішення.
Прес-служба міського голови.