Вибір цьогорічних випускників

Минулого навчального року173 юних покровчан отримали свідоцтва про повну загальну середню освіту. До речі, випускникам 2019 року вперше замість атестатів, вручили документи нового зразка.

Давно завершилася вступна кампанія. Ті, хто став студентами — долають перший семестр, а управління освіти вже має інформацію про подальші кроки наших випускників.

Так, до інститутів, університетів, академій цьогоріч вступили 130 покровчан, а це понад 70% випускників.

Обирали не лише українські виші. У Польщі продовжили навчання близько десяти дітей, семеро з яких ліцеїсти.

Коледжі, технікуми та училища (І, ІІ рівень акредитації) поповнили 22 абітурієнти. Дев'ятеро здобувають робітничі професії у закладах профтехосвіти, один юнак призваний на строкову службу до лав збройних сил України, і решта, десять юнаків та дівчат — працевлаштувалися.

За даними міністерства освіти та науки, найрейтинговішими серед українських студентів стали гуманітарні спеціальності — філологія, міжнародні відносини та право, журналістика, політологія, культурологія, а також стоматологія та медична психологія.

Традиційно найпопулярнішими серед вступників були заклади Києва, Львова, Харкова та Дніпра. Так до десятки ТОП українських вишів увійшов національний університет ім. Олеся Гончара.

Прес-служба міського голови.