Встановлення газового лічильника – потреба часу

встановлення газового лічильника – потреба часу. Зображення 1

Запорука будь якої економії – це облік. Ця аксіома діє у всіх сферах нашого життя, споживання енергоносіїв – не виняток. Встановлення лічильників дає змогу поліпшити економічний стан як на рівні держави, так і в окремо взятому домогосподарстві. Офіційні дані, оприлюднені газопостачальними компаніями у різних регіонах України, свідчать, що економія сімейного бюджету після встановлення лічильника становить від 10 до 30% оплати рахунку за газ. Не варто і забувати, що з 2018 року газові господарства законодавчо не матимуть права відпускати газ тим споживачам, у яких не буде відповідних приладів обліку.


На виконання вимог Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» з 2011 року у нашому місті розпочато роботу зі встановлення побутових лічильників за кошти ПАТ «Дніпропетровськгаз». Загалом, за період дії Урядової програми у нашому місті вже встановлено безкоштовно 5350 газових лічильників.
Терміни забезпечення безкоштовними лічильниками залежать від того, якими саме газовими приладами користується споживач. До 1 січня 2016 прилади обліку газу встановлювалися у помешканнях, обладнаних газовою плитою та проточним газовим водонагрівачем. Наразі дана інвестиційна програма завершена, і зазначена категорія споживачів встановлюватиме лічильник за власний кошт.
Проте з 2015 року реалізовується програма зі встановлення безкоштовних побутових лічильників у квартирах, обладнаних лише газовою плитою. За минулий рік встановлено 2228 газових лічильників, у поточному - 305 приладів обліку. Наразі є можливість встановити побутовий газовий лічильник безкоштовно. Про це нагадує адміністрація Покровської дільниці Нікопольського УЕГГ.
Споживачі газу, у чиїх помешканнях ще не встановлені побутові газові лічильники, мають повідомити контактний телефон, за яким можна зв’язатися з господарем квартири для вирішення питання вузла обліку.
Покроввська дільниця Нікопольського УЕГГ заздалегідь приносить вибачення споживачам за тимчасові незручності, що виникають при встановленні побутових лічильників газу. Технологія даних робіт передбачає відключення від системи газопостачання усіх квартир по одному газовому стояку. А пусконалагоджувальні роботи після встановлення лічильника можливі винятково при наявності мешканців кожної відключеної квартири та забезпеченні ними безперешкодного доступу до газового обладнання працівниками газової компанії.
Усі сторони зацікавлені у взаєморозумінні та сприянні у подальшому вирішенні питань із встановлення приладів обліку газу за рахунок ПАТ «Дніпропетровськгаз».
Щоб встановити безкоштовно побутовий лічильник газу необхідно звернутися за адресою: вул. Глінки, 3, каб. № 14, або зателефонувати за номером (05667) 4-10-81, 0676107548.
Скористайтеся можливістю заощадити на сплаті комунальних рахунків, без додаткових витрат!
Прес-служба міського голови.