ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Минуло десять років від скорботного дня – масового розстрілу активістів революції Гідності. Сьогодні у Покрові згадували ті історичні події, вшановували Героїв Небесної Сотні  та всіх, хто поліг, захищаючи ідеали демократії та європейське майбутнє нашої держави.

Представники влади та громадськість поклали квіти до погруддя Тараса Шевченка, схиляючи голови у хвилині мовчання.

На початку 2014-го в Україні почалися масові протести - українці виступили проти політики тодішньої влади та її відмови від європейської інтеграції.  20 лютого, під час зіткнень із силовиками, на Майдані Незалежності загинуло більше сотні патріотів. Люди прагнули мирним шляхом домогтися своїх законних вимог щодо євроінтеграції, забезпечення справедливості у своїй державі. Ніхто не сподівався, що у мирних протестувальників буде відкрито вогонь на ураження...

Боротьба за Україну триває. Сьогодні українці, мужні Захисники та Захисниці відстоюють незалежність своєї держави, віддаючи за це своє життя. Борються за свободу, за майбутнє для наступних поколінь.

Про це йшла мова під час онлайн-заходів, що пройшли у закладах культури й освіти міста, під час яких говорили про події 2014-го і про сьогоднішню війну. Вшановували пам'ять Героїв – самопожертву в ім’я своєї землі.

Прес-служба міського голови.