Вшановуючи пам'ять побратима

Полтавський рятувальник Андрій Гречаний встановив новий рекорд України, присвятивши його покровчанину Миколі Нечипоренку.

Сьогодні вогнеборці відзначають своє професійне свято, день тих, хто іде на порятунок, віддаючи себе людям. Саме таким був 28-річний Микола Нечипоренко, Почесний громадянин Покрова, нагороджений орденом “За мужність” третього ступеня посмертно.

Начальник караулу 44 державної пожежно-рятувальної частини 7 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС, Микола Нечипоренко помер від тяжких травм, отриманих під час виконання службового обов'язку. 8 червня під час ліквідації пожежі, спричиненої ворожими обстрілами,  герой-вогнеборець потрапив під повторний обстріл росіян. Він до останнього боровся за життя... У лавах ДСНС Дніпропетровщини Микола Нечипоренко значився з 2017 року.

Саме своєму побратиму, людині, яка була рятувальником не лише за професією, а й за покликом серця, присвятив рекорд вогнеборець з Полтави Андрій Гречаний. Третій благодійний марафон пройшов у Черкасах, у рамках Ліги забігів RUN 4 VICTORY, організований спортивною спільнотою «Характер» та Благодійним фондом «МХП-Громаді». Андрій Гречаний пробіг напівмарафон, подолавши 21 км у повному екіпіруванні вагою 22,5 кг.

«Завдяки таким заходам ми не лише вшановуємо пам'ять загиблих героїв, а й наближаємо Перемогу, - зазначив Андрій, - об'єднуючись навколо спільної мети – підтримки тих, хто бореться за життя і мир у нашій країні».

Пресслужба міського голови.