Вони пройшли крізь горнило Чорнобиля

 

У Шолоховському будинку культури зустрілися ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, люди, котрі 35 років тому рятували світ від «мирного атома» ціною найдорожчого, свого життя.

Сергій Бойко, Володимир Сухина, Микола Терещук, Володимир Понікарчик, Володимир Титатернко, Іван Акула, Олександр Онофрійчук – для них Чорнобиль не став минулим, бо трагедія 1986 року відбилася на долях, залишилася у болючих спогадах. Про це ліквідатори говорили під час зустрічі, приуроченій річниці від дня страшної катастрофи. Тоді вони не знали, з якою невидимою небезпекою зіткнулись, був лише обов’язок, який виконали до кінця.

Про подвиг сотень героїв, серед яких і наші земляки, розповідали фахівці відділу культури виконкому, Будинку культури Шолохового.  Слова безмежної подяки та відзнаки адресували ліквідаторам від міського голови Олександра Шаповала.

За офіційними даними від Чорнобильської аварії постраждало близько 5 млн. людей. Масштаби катастрофи були б незворотними, коли б не ліквідатори, хто взяв вогонь на себе. Історії героїв стали прикладом для підростаючого покоління, яке досліджує цю тему. Своє бачення висловлює у малюнках, поезіях, піснях. На зустрічі були присутні вихованці Будинку культури та Школи мистецтв, котрі присвятили ліквідаторам свої виступи.

Прес-служба міського голови.