Відділ землекористування інформує

На сьогоднішній день у відділі землекористування знаходиться на обліку 791 договір оренди землі укладених з Покровською міською радою з них 756 з юридичними особами та 35 договори укладено з фізичними особами. Використовують земельні ділянки без правовстановлюючих документів 112 суб’єктів господарювання, з них 20 юридичні особи та 92 фізичні особи. Також відділом ведеться постійна робота по укладанню договорів за користування місцем розташування тимчасових споруд, укладено 68 договорів.


На минулому тижні відбулося засідання комісії з визначення розмірів збитків, заподіяних власнику землі – територіальній громаді м.Покров.
На комісію було запрошено 7 суб’єктів господарювання, тільки один суб’єкт з’явився, загальна сума збитків недоотриманої плати за використання земельних ділянок 1млн.481тис.134 грн. Матеріали комісії будуть затвердженні на засіданні виконавчого комітету Покровської міської ради, і в подальшому – з позовними вимогами щодо стягнення заборгованості будуть направлені до господарчого суду м. Дніпропетровська.
Ще по 6 боржникам підготовленні рішення на засідання виконкому міської ради щодо створення комісії по визначенню розмірів збитків, заподіяних власнику землі – територіальній громаді м. Покров.
Також 2 суб’єкта безпідставно ухиляються від підписання договору оренди землі.
Постійно ведеться робота по обстеженню земельних ділянок комунальної власності що використовуються суб’єктами господарювання без правовстановлюючих документів. Виявлено 7 суб’єктів господарювання по 4 готуються проекти рішень щодо надання дозволу на розробку проекту землеустрою по відведенню земельних ділянок в оренду, по 3 суб’єктам господарювання вже винесені рішення та підготовлені угоди про фактичне користування земельними ділянками .