Відбулося засідання міськвиконкому

24 квітня відбулося чергове засідання виконкому Покровської міської ради. Основні питання черги денної стосувалися комунальної та соціальної сфери.

Про підготовку міських комунальних підприємств та бюджетних установ  до осінньо-зимового періоду 2019/20 років доповідав начальник управління ЖКГ та будівництва Віктор Ребенок.

З метою підвищення надійності об'єктів життєзабезпечення, міськими комунальними підприємствами, управляючою компанією, ОСББ, бюджетними установами та закладами були розроблені заходи на міжопалювальний період. До затвердження на виконкомі їх пропонувалося 155. Більшість із них стосуються підготовки житлового фонду (312 житлових будинків), решта - благоустрою та охоплює об'єкти комунальних підприємств і бюджетних установ та закладів.

Далі начальник УЖКГ надав інформацію про   результати проходження опалювального періоду, що тривав у місті з 15 жовтня по 2-5 квітня.

Будівлі та споруди комунальної та соціальної сфери забезпечували теплом 23 теплогенеруючі котелні та топкові. Температура у приміщеннях відповідала заданим режимам та санітарним нормам, враховуючи виконані енергозберігаючі заходи.

В цілому, міський голова Олександр Шаповал позитивно оцінив якість проходження опалювального періоду 2018-2019 років та через керівників подякував усім колективам комунальних підприємств, які забезпечували нормальну життєдіяльність міста в опалювальний період.

З наступного питання — використання фандрайзингу в системі надання соціальних послуг територіальним центром соціального обслуговування, доповідала директор терцентру Наталія Даниленко.

З огляду на помітну роль організацій, фондів, приватних осіб, які мають фінансові ресурси і готові надати благодійну допомогу, спрямовану на розв'язання соціальних проблем, територіальним центром впроваджується фандрайзинг. Це діяльність, яка спрямована на пошук додаткових ресурсів -  людських, фінансових, матеріально-технічних, інформаційних та інших.

Наталія Даниленко детально розповіла, за якими напрямки використовуються ресурси, з яких джерел та про результати фандрайзингової діяльності за 2017-2018 роки. Терцентру вдалося здійснити ремонт та облаштування пункту обліку бездомних осіб з організацією притулку для ночівлі на 16 осіб. Втілено в життя проект “Активне довголіття” з результативною роботою на мультидисциплінарних засадах “Університет ІІІ віку”, клубів за інтересами. Створено та постійно поповнюється банк вживаних речей. Організовуються благодійні святкові обіди для підопічних та інше.

Серед проектів, які  планують виконати у поточному році за рахунок фандрайзингу —  ремонт та осучаснення дизайну зали зустрічей у відділенні денного перебування. Створити відповідні умови для соціальних робітників відділення соціальної допомоги вдома, розширяти та впроваджувати інноваційні форми соціальної роботи.

Заслухавши та обговоривши усі проекти питань черги денної, члени виконкому по кожному затвердили відповідні рішення.

Прес-служба міського голови.