Відбувся тренінг із координації питань запобігання та протидії гендерно зумовленого насильства

Стати більш обізнаними в питаннях протидії гендерно зумовленого насильства, мали змогу учасники тематичного тренінгу, який вчора відбувся у Покрові.

Називався він “Підвищення ефективності управління місць тимчасового проживання, включаючи базові поняття гендерно зумовленого насильства та перенаправлення”, провели його — фахівці проєкту СССМ, БФ “Право на захист” за підтримкиАгенства ООН у справах біженців (УВКБ ООН).

Учасниками тренінгу стали фахівці Управління праці та соціального захисту й МКП “Житлкомсервісу”, які більше дізналися про методи запобігання та реагування на випадки гендерно зумовленого насильства в умовах надзвичайних ситуацій.

Фахівчиня з діяльності МТП БФ “Право на захист”Марія Тітова та юристка Анна Лактюшина, які виступали тренерами, розкрили основні поняття цієї чутливої теми, проаналізували причини загострення гендерно зумовленого насильства. Поділилися досвідом діяльності з управління та координації міжсекторного підходу щодо його запобігання. Учасникам тренінгу нагадали про кроки реагування на пряме повідомлення про гендерно зумовлене насильство та шляхи перенаправлення.

Мова також йшла про переваги інтеграції в координацію та управління місць тимчасового проживання.

По завершенню заходу усі учасники отримали відповідні сертифікати, що засвідчили їх участь та успішне проходження навчання.

Такий тренінг є важливим кроком у напрямку формування нетерпимого ставлення до проявів гендерно-зумовленого насильства в суспільстві.

Прес-служба міського голови.