Відбувся перший турнір з футзалу на Кубок міського голови

 

Яскравим завершенням футбольного року став турнір з футзалу на Кубок міського голови, який відбувся 21 грудня в дитячо-юнацькій спортивній школі ім. Дані Дідіка. Змагання зібрали справжніх футбольних зірок, які продемонстрували покровчанам усю свою майстерність .

Це була непересічна подія у спортивному  житті міста. За почесний трофей боролися  відразу 4 команди: «Шахтар» Марганця, збірна Нікополя, збірна Покрова і команда ФК «Авангард». У складі кожної з них були свої лідери та легенди,  які внесли і вносять своє ім’я у футбольну історію. На майданчику ДЮСШ покровчани мали змогу побачити  легендарного нападника Чемпіона України, володаря Кубку України та Кубку Ліги  в активі якого 325 забитих голів Едуарда Кулика, екс-гравця легендарної команди «Арарат», чемпіона першої ліги Вірменії по футболу Еріка Арутюняна. Зіркову компанію їм склав володар Кубку та чемпіон Молдови, учасник Ліги Чемпіонів з футзалу Дмитро Делятинський й учасник Чемпіонату Європи і Світу з пляжного футболу Сергій Дубовик.  У складі команди «Шахтар» Марганця можна було виділити призера і одного з кращих гравців символічної збірної Суперліги Юрія Саєнка.

Учасників змагань вітав міський голова Олександр Шаповал.

-У Покрова є славні традиції і найголовніше, що в місті по-справжньому люблять футбол. І ми докладемо максимум зусиль,щоб кожен майбутній турнір ставав ще кращим.  

Він висловив упевненість, що такі футбольні зустрічі стануть традиційними, побажав командам успіху, а уболівальникам – побачити яскраву гру.

Це побажання виправдалося у повній мірі. У кожному матчі команди-учасники продемонстрували усю красу футзалу з віртуозним контролем м’яча, дріблингом, швидким переходом від оборони до атаки і великою кількістю забитих голів. Тож глядачі, серед яких міський голова, президент ФК «Авангард» Дмитро Міщенко, голова профспілкового комітету комбінату Євген Запускалов, отримали справжнє задоволення.

Переможцем турніру за сумою набраних очок заслужено стала команда «Авангард». Справжні професіонали міні-футболу продемонстрували свій високий клас і виграли усі поєдинки. Другими стали футболісти збірної Нікополя, наступні місця посіли збірна Покрова і «Шахтар» Марганця. Проте переможених цього дня не було. Переміг футбол, дружба і гарний настрій.

Кубок переможцям і нагороди призерам під бурхливі оплески особисто вручив міський голова Олександр Шаповал. Окремими відзнаками були нагороджені кращі гравці турніру. Зокрема, кращим  воротарем було визнано Дмитра Овсієнка («Шахтар»). Найбільш ефективним гравцем збірної Нікополя став Віталій Третяк. У складі «Авангарду» кращим гравцем назвали Дмитра Делятинського.

Учасники не приховували свого задоволення від Кубку та його організації.

Юрій Саєнко, гравець команди «Шахтар» Марганець:

-Турнір просто вражаючий, це, як кажуть, «подарунок під ялинку» усім представникам футбольного світу. Зал, організація все просто клас. Дякуємо за запрошення, хочемо приїхати ще.

Ерік Арутюнян, гравець ФК «Авангард»:

- Надзвичайно приємні враження від самих змагань, прекрасної організації та атмосфери. Хочеться подякувати Покрову за гостинність ми всі в черговий раз переконалися,що це місто у якому люблять футбол.

Едуард Кулик, гравець команди «Авангард:

- Суддівство, організація – все пройшло на високому рівні. Нам приємно було показати клас міні-футболу, оскільки наші гравці усі виступають в цьому виді в чемпіонаті Дніпра. Я гадаю у всіх глядачів залишилися лише позитивні враження від змагань і від того рівня міні-футболу, який ми продемонстрували.  Окрема подяка міському голові Покрова за появу такого турніру, сподіваємося він стане традиційним.  

Іван Коваленко, гравець збірної Нікополя:

- Велика подяка організаторам турніру. Все було дуже цікаво. Хочу подякувати членам своєї команди, суперникам за хорошу гру і яскраві поєдинки. Для нашої команди це цікавий досвід, необхідний для її розвитку.

Сергій Кальян, головній тренер команди «Авангард» Покров:

-Цій події передував успішний виступ команди ФК «Авангард» у нинішньому році, в якому ми стали бронзовими призерами чемпіонату області. Яскравим підсумком став Кубок міського голови. Завдяки підтримці Олександра Шаповала ми змогли сьогодні зібрати команди Нікополя, Марганця, дніпровських гравців нашої команди ФК «Авангард» і збірну Покрова та провести це свято футболу. Саме ним ми закінчуємо сезон 2019 року. Ігри пройшли в безкомпромісній боротьбі, усі гравці показали хороший рівень і глядачам було цікаво подивитися на матчі.

Перший Кубок міського голови з футзалу виправдав усі сподівання і подарував усім фанатам футболу яскраве видовище. Цього дня Покров став центром футбольного життя усього регіону, адже на одному майданчику зібралися футболісти, які представляли не лише наше місто, але й Нікополь, Марганець і Дніпро.

Прес-служба міського голови.