Відбулися шахові турніри

Підводячи підсумки спортивного року відбулися традиційні зустрічі любителів інтелектуальної гри — шахів.

Новорічний шаховий турнір зібрав як вже досвідчених, так і зовсім юних гравців. Наймолодшому з учасників було 12 років, а найстаршому — 82.

Голова ГО "Шахи для життя" Валерій Косолапов розповів, що вісім гравців  другого та  третього розрядів боролися за перемогу в турнірі. Грали в швидкі шахи — різновид шахів, в якому кожен із супротивників має виконати свої ходи за менший часовий проміжок, ніж при класичному контролі часу. Змагання проходило в напруженій боротьбі. Переможцем став 12 -річний нікопольчанин Микита Бєляшевський, який набрав 6 очок із 7. Друге місце посів досвідчений шахіст Юрій Помогайбо, який теж набрав 6 очок, але програв особисту зустріч. Бронзу виборов Сергій Зиков.

Передували цій зустрічі два турніри. У першому взяли участь вісім досвідчених шахістів 1 розряду, грали в бліц у два кола. Золота нагорода - у покровчанина, кращого бліцора Сергія Слєсарчука. Срібло виборов 12-річний нікопольчанин другорозрядник Микита Бєляшевський, який показав чудову гру на рівні першого розряду. Бронзову нагороду отримав нинішній чемпіон міста з шахів Сергій Коротаєв.

У другому турнірі з швидких шахів була запекла боротьба серед шістьох шахістів другого та третього розрядів, переможцем став Олександр Гродецький.

Прес-служба міського голови.