Відбулося ЗНО з української мови та літератури

 

Учора абітурієнти Покрова складали друге тестування зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури. Його результати зараховуватимуться  як вступний іспит для тих, хто має намір продовжити навчання у  закладах вищої освіти, а також за бажанням учасника, як державна підсумкова атестація навчального курсу з української мови.

За інформацією міського управління освіти,  у  тестуванні з української мови та літератури взяло участь 207 випускників закладів загальної середньої освіти Покрова, для восьми з них його результати зарахуються як ДПА.

ЗНО з української мови та літератури, як і попереднє з математики, проходило в Нікополі. Покровчан приймали у трьох пунктах тестування. Довіз учасників було організовано централізовано, за кошти міського бюджету. Дітей супроводжували педагоги та медики. Довіз і саме тестування проходили у безпечних умовах, згідно рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України.

Перед входом до пункту тестування учасникам вимірювали температуру, перевіряючи наявність ознак респіраторного захворювання.

Саме оцінювання тривало три години. Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати правильно виконавши усі завдання сертифікаційної роботи з української мови і літератури, дорівнює 104 балам.

Установлення порогу «склав/не склав» відбудеться не пізніше 24 липня.

Наступне тестування з фізики пройде уже завтра.

Прес-служба міського голови.