Відбулося засідання виконкому

 

З головного питання: «Про основні аспекти діяльності комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр Покровської міської ради Дніпропетровської області»: досягнення та перспективи», доповідала заступник міського голови Наталія Бондаренко. Вона зупинилася на головних напрямках роботи Центру. Окремо - на результатах діяльності.

Зазначалося, що Центр було створено у 2018 році рішенням 33 сесії Покровської міської ради, з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі у закладах професійної (професійно-технічної) освіти та інших закладах освіти, які забезпечують здобуття загальної середньої освіти, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг та забезпечення їх системного кваліфікованого супроводу. За  період роботи фахівцями ІРЦ  прийнято 410 заяв від батьків. Зареєстровано 403 дитини, які пройшли комплексну оцінку  розвитку, з них 395 дітей отримали статус дітей з особливими освітніми потребами та перебувають на обліку в інклюзивно-ресурсному центрі. За висновками ІРЦ для 31 дитини з особливими освітніми потребами організовано інклюзивне навчання.

У даний час 47 дітей з особливими освітніми потребами отримують  психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги в ІРЦ.

З метою раннього виявлення та надання своєчасної психолого-педагогічної допомоги дітям з особливими освітніми потребами, центр взаємодіє з педагогічними працівниками закладів дошкільної та загальної середньої освіти міста, спеціалістами корекційної освіти міста, відповідними соціальними службами та установами.

Важливим фактором є підвищення рівня професійних знань. Фахівці беруть активну  участь  в обласних нарадах з питань інклюзивної освіти, обласних та всеукраїнських семінарах - тренінгах,  проходять курси з навчання роботі в автоматизованій системі «ІРЦ» та проведення комплексної оцінки розвитку дітей з особливими освітніми потребами за сучасними методиками. Все це дозволяє впроваджувати у діяльність нові напрямки, корекційно-розвиткові заняття. Доповідач детально зупинилася на результатах роботи Центру та перспективних планах. Було зазначено, що Інклюзивно-ресурсний центр забезпечує право дітей з особливими потребами на отримання фахової допомоги з врахуванням індивідуальних потреб дитини для успішної  адаптації та самореалізації  у  сучасному освітньому просторі  та  соціальному середовищі.

На виконкомі ще слухалося ряд питань «у різному», з усіх прийняті відповідні рішення.

Прес-служба міського голови.