Відбулося засідання міськвиконкому

23 жовтня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Покровської міської ради.

Першим основним розглянули питання про стан виконання Комплексної програми соціального захисту населення територіальної громади м. Покров на 2019-2021 роки.

Програма спрямована на підвищення кількості і якості надання соціальних послуг, забезпечення додатковим соціальним захистом вразливих груп населення. Доповідач з даного питання - начальник УП та СЗН Тетяна Ігнатюк, зазначила, що усі заходи, заплановані в поточному році, виконані у повному обсязі. Усі вони були детально проаналізовані.

Життєві проблеми, які виникають у родинах соціально вразливих категорій населення оперативно вирішуються та знаходять своє відображення у коригуванні заходів програми, аби жодна проблема не залишалися поза увагою.

Враховуючи приєднання старостинського округу, автобусний маршрут 1А подовжено до Шолохового та додатково додано ще один пільговий рейс, тепер їх чотири.

З метою впровадження сучасних ІТ технологій в системі надання послуг соціального спрямування придбано та запроваджено програмно-технічний комплекс “Реєстр справ”, що дає можливість в електронному вигляді формувати заяви та декларації, скоротивши час прийому громадян.

Протягом звітного періоду службами міста надано близько 110 тисяч соціальних послуг, здійснено 13 виїзних прийомів Мобільним соціальним офісом, за окремим графіком проведено 96 зустрічей з мешканцями міста за місцем проживання.

Ухваливши рішення, члени виконкому розглянули питання про готовність міських комунальних підприємств та бюджетних установ міста до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років.

Констатувалося, що усі заходи з підготовки міста до опалювального сезону, затверджені міськвиконкомом ще у квітні — виконані. Було деталізовано перелік робіт, здійснених на підприємствах, об'єктах соціальної сфери, по житловому фонду та з благоустрою міста.

З 15 жовтня у місті триває опалювальний сезон. Для забезпечення теплом бюджетних та комунальних закладів функціонують 27 котелень (газові та твердопаливні). Підписані усі паспорти готовності по житловому фонду та закладам бюджетної сфери. Передбачені заходи і на випадок ускладнення погодних умов, сформовано аварійно-відновлювальні бригади та призначені відповідальні чергові керівного складу виконкому, комунальних підприємств та бюджетних установ. З 15 жовтня відновлено роботу диспетчерського пункту виконавчого комітету.

З даного питання і наступних “у різному” було затверджено відповідні рішення.

Прес-служба міського голови.