Відбулося засідання міськвиконкому

 

25 серпня пройшло чергове засідання виконавчого комітету Покровської міської ради.

Черга денна передбачала розгляд ряду питань, одним з основних — аналіз роботи КЗ « ЦМЛ м.Покров» ДОР» за 6 місяців 2019 року. Зазначалося, що на сьогодні структура лікарні складається з багатопрофільного стаціонару, представленого 11 відділеннями та семи допоміжними відділеннями. Основними підрозділами є стаціонар на 205 ліжок та консультативно-діагностичне відділення, потужністю 450 відвідувань за зміну. Лікарня надає цілодобову допомогу за хірургічним, травматологічним, терапевтичним, педіатричним, акушерсько-гінекологічним профілем та анестезіологією. Як альтернатива цілодобовому стаціонару, в лікарні функціонує денний стаціонар хірургічного та терапевтичного профілів. Загалом за 6 місяців 2019року проліковано 1977 пацієнтів, показник на 10 тис. населення склав 455,0 при обласному -133,3. Виконано операцій -960, за шість місяців 2018-го -922. За кошти місцевого бюджету фінансуються міські програми лікувально-оздоровчого спрямування.

«Про становлення сучасної початкової освіти в умовах реалізації концепції Нової української школи» йшла мова під час розгляду другого питання. У сучасній початковій освіті активно змінюються цілі, результати, зміст, підходи до організації і оцінки якості освітнього процесу. Формула Нової української школи складається із 9 компонентів, основними з яких є педагогіка на засадах партнерства, необхідні умови, засоби та технології для навчання учнів. Ключові компетентності НУШ закладають підгрунтя подальшому навчанню, визначають навички, яким навчає Нова школа. Провідна роль тут за вчителями. Протягом минулого навчального року всі вчителі, які викладають в новій українській школі,  пройшли  курсову перепідготовку та отримали  відповідні сертифікати.

2018-2019 навчальний рік 399 учнів міста почали навчатися за новими стандартами НУШ. 1 вересня 2019 року 354  першокласники прийшли до Нової української школи. Більшість уроків у перших класах ‒ інтегровані. Діти вчаться  використовувати отримані знання на практиці. Освітнє середовище НУШ– це сучасний освітній простір. Шкільні кабінети обладнані сучасними технічними засобами. Для всіх перших класів міста за кошти державного та міського бюджету було придбано парти-трансформери, які можна легко пересунути для роботи в групах, нову техніку, розвивальні ігри та дидактичний матеріал.     Аналізуючи підсумки минулого навчального року, було зазначено, що за підтримки міської влади, вдалося зробити реальні кроки  щодо модернізації багатьох освітніх ланок на шляху до Нової української школи.

На засіданні було розглянуто ще ряд питань у різному, з кожного ухвалені відповідні рішення.

Прес-служба міського голови.