Відбулося засідання міського штабу


22 січня у виконкомі відбулося засідання міського штабу із забезпечення життєдіяльності Покров. Головною темою обговорення стало питання безперебійної роботи усіх систем життєзабезпечення.


відбулося засідання міського штабу. Зображення 1

Як наголошували присутні на засіданні керівники, структурні підрозділи міських підприємств та організацій працюють у посиленому, цілодобовому режимі, виконуючи поставлені завдання.
Несприятливі погодні умови внесли свої корективи, однак, не вплинули на роботу загальноосвітніх, медичних закладів. Збій у системі енергозабезпечення і, як наслідок, теплозабезпечення другої школи, що стався ввечері 18 січня, було оперативно ліквідовано за допомогою резервного автономного живлення міського відділу з надзвичайних ситуацій. В полі зору освітян безпека й комфортність перебування дітей у закладах. Триває процес обстеження аварійних дерев, визначено об’єкти першочергового ремонту покрівель. Окремо говорилося про стан харчування у закладах.
Питанню безпеки городян було приділено особливу увагу і комунальниками. Так, лише з 21 по 22 січня «Міськсвітлом» використано понад 120 тон посипкового матеріалу, долучилися до ліквідації наслідків негоди й інші підприємства та організації міста. Як доповідали керівники, незважаючи на стихію, вдалося уникнути масштабних аварій, усі відновлювальні роботи систем -тепло, -водозабезпечення, ліній зовнішнього освітлення проводилися у робочому режимі. Говорячи про подачу тепла Покроввцям, міський голова зупинився на проблемних моментах, назвавши конкретні об’єкти, де відсутнє теплопостачання.
У ході засідання були відпрацьовані алгоритми дій у разі виникнення непередбачуваних ситуацій. Олександр Шаповал звернув увагу на прибиранні снігу та льодового покриву у віддалених районах, приватному секторі, прилеглих селищах, на питання утримання у постійному робочому стані спецтехніки, оперативного відновлення вуличного освітлення. Дав доручення терміново передбачити технічну можливість для аварійного підключення генератора у випадку надзвичайних ситуацій. Наголосив на необхідності швидкого реагування, взаємодії усіх служб та підрозділів підприємств і організацій задля забезпечення життєдіяльності міста.
Прес-служба міського голови.