Відбулося чергове засідання виконкому

 

 

 

Головним питанням став звіт про роботу Центру соціальних служб  за 2021 рік.

Пріоритетними напрямками діяльності Центру є соціальна робота з сім’ями/особами, які опинилися у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, на цьому наголошувала директор центру Ганна Зарубіна, аналізуючи річну діяльність та детально зупиняючись на результатах.

Так, за 2021 рік до Центру надійшло 297 повідомлень щодо осіб/сімей, які мають потребу в наданні соціальних послуг. За результатами роботи всі родини були охоплені соціальними послугами.

Протягом звітного року здійснено 332 відвідування сімей за місцем проживання, з метою визначення їх потреб, перевірки житлово-побутових умов та цільового використання державної допомоги при народженні. Доповідач детально зупинилася на проблемах, з якими стикаються родини, які опинилися у складних життєвих обставинах та на спільних шляхах їх подолання. За словами Ганни Зарубіної, було прийнято рішення щодо надання соціальних послуг 17 родинам, в яких виховується 38 дітей, які опинились в СЖО.

Соціальним супроводом охоплено 22 опікунські родини, соціальним супроводженням - 7 прийомних сімей, в яких виховується 11 прийомних дітей, 4 дитячі будинки сімейного типу, в яких виховується 23 дитини-вихованця. Завдяки налагодженій співпраці зі службою у справах дітей до обласного Центру було направлено 2 кандидата в патронатні вихователі та в подальшому створено 2 патронатні родини, з якими вже триває плідна співпраця. 

Окремо зупинилася доповідач на роботі, що ведеться з сім’ями та особами, яких торкнулась проблема насильства. За звітний період з цього приводу зафіксовано 84 звернення,  які були оперативно опрацьовані, шляхом відвідування родин за місцем проживання та надання соціально-психологічних послуг.

Ще однією важливою діяльністю, яка проводиться Центром, є робота з родинами, члени яких перебувають у конфлікті з законом та особами, які звільнились з місць позбавлення волі.

Завершуючи доповідь, Ганна Зарубіна наголосила, що у 2022 році  продовжується соціальна робота із вразливими верствами населення, які потребують сторонньої допомоги, відповідно до покладених на Центр повноважень.

На засіданні було розглянуто ще ряд питань у різному, з усіх були прийняті відповідні рішення.

Прес-служба міського голови.