Від Покрови до Покрови. Прагнемо. Працюємо. Досягаємо.

Сьогодні Покров – іменинник. А разом з ним тисячі містян, які у своїх серцях відчувають любов і гідність за своє місто.

У свої 63-и, Покров став центром тяжіння для нових ідей і проектів, він йде в ногу з часом, змінюючись не лише за формою, а й за змістом.

Розправивши крила, сповнений молодої енергії, він поступово стає таким, як його хочуть бачити люди, саме така мета і в міського голови Олександра Шаповала.

Черговий День народження Покров вкотре буде зустрічати з новими успіхами та досягненнями.

Удосконалюємо медичні послуги

Від Покрови до Покрови місто успішно впроваджувало принципи е-медицини та розвивало медичну галузь.

Слідом за онлайн-записом на прийом до лікаря, електронною карткою, впроваджено е-рецепт.

Приєднавшись одним із перших в області до єдиного медичного простору, Покров вийшов у лідери всеукраїнського масштабу.

За результатами дослідження команди Хелсі, з поміж близько двох тисяч зареєстрованих в системі закладів, лікарі нашого Центру первинної медико-санітарної допомоги найактивніше користуються електронною системою Хелсі.

Крім інформатизації тривало й інфраструктурне удосконалення медичних закладів.

Оновлено процедурні кабінети в амбулаторії №4 (доросла поліклініка) та амбулаторії №1 (Рудник). Встановлено кондиціонери, телевізори, замість старих кушеток ліжка з ортопедичними матрацами, необхідні меблі та штативи.

У амбулаторії №6 (Шолохове) осучаснили кабінет денного перебування хворих. Придбано необхідне обладнання та меблі для комфортного перебування мешканці старостинського округу, які проходять процедури.

У Шолоховому та на Руднику відкрито клініко-діагностичні кабінети. Мешканцям старостинського округу тепер немає потреби їхати до міста, аби безкоштовно здати призначені лікарем аналізи. Придбано аналізатори, глюкометри та необхідні тести.

У Миронівці відновлено роботу фельдшерського пункту, якого тут вже давно не було.

Позитивні зміни відбулися й у кадровому питанні. Після навчання до міста повернулися двоє молодих лікарів загальної практики сімейної медицини— Олександр Мирошниченко та Анна Кревська.

Працюючи над удосконаленням надання медичних послуг, у ЦПМСД оприлюднили номера телефонів, за якими містяни можуть записатися на прийом до сімейного лікаря, як альтернатива е-запису та зверненню в реєстратуру.

За принципами розумного міста

За останні дванадцять місяців наше місто для всієї України стало прикладом успішного впровадження стандартів прозорості та відкритості.

Покров посів другу після Львова сходинку у рейтингу з використання системи “ПРОЗОРРО. Продажі”.

За результатами дослідження українського представництва глобальної антикорупційної мережі Transparency International “Рейтинг прозорості 100 найбільших міст України”, Покров з 91 сходинки перемістився на четверту, ставши лідером за показниками приросту у балах та увійшовши до п'ятірки лідерів. Нам вдалося впровадити якісні зміни у тридцяти сферах діяльності міської ради.

Пізніше Transparency International поставив за приклад наш муніципалітет, порівнявши його результати з містом, яке мало аналогічні стартові показники.

Успішно впроваджуються інтернет-сервіси і в освітній сфері.

Активно користувалися EduPay, електронним записом до дитячих садочків, а напередодні нового навчального року така функція з’явилася і на сайтах шкіл, мистецьких та спортивних закладів міста.

Покров продовжує заявляти про себе в інтернет-просторі та соціальних мережах. Сторінка міста з’явилося в Інстаграм, вже має понад 1,5 тисяч підписників. Тож, хто ще не приєднався – саме час!

Ініціативи підтримуються

Покровчани втретє визначали переможців міської цільової Програми партиципаторного бюджетування. За кошти міського бюджету вже реалізовано чотири із п'яти проектів-переможців.

Встановлено кондиціонери у коридорах амбулаторії (доросла поліклініка), що стало черговим кроком у покращенні матеріальної бази Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Дитячий спортивний клуб «Аякс» поповнився новим обладнанням та екіпіруванням.

Бійцівський клуб “Спарта” тепер має новий килим для боротьби та спортивний інвентар.

У Коворкінговому центрі змінено дизайн та облаштовано  його сучасною комп'ютерною, офісною та мультимедійною технікою, мобільними меблями.

Більшає відновленого та реконструйованого

У місті продовжувалося впорядкування та благоустрій територій.

Вперше за кілька десятиліть реконструйовано майже двокілометровий тротуар вздовж вулиці Івана Малки. Це головний пішохідний маршрут для мешканців Гірника та Рудника, де знаходиться більшість соціальних та інфраструктурних об'єктів мікрорайону.

Відновлено тротуар по вулиці Чиатурській вздовж будинків № 2 та 4, що веде до шостої школи.

Сполучення до навчального закладу від вулиці Героїв України теж отримало нове життя. Біля будинку № 10 облаштовано зручний тротуар з асфальтовим покриттям.

Значно активізувалася робота з ремонту внутрішньоквартальних територій. Зазвичай перед початком рекунструкцій відбувається заміна каналізаційних випусків, за потреби, ремонтуються відмостки та видаляються аварійні дерева.

Нове асфальтне покриття, зручні тротуари, поновлені відмостки з'явилися біля будинків № 55, 57 та 59 по вулиці Партизанській.

Здійснювався капітальний ремонт будинку по вул. Торговій, 58, який роками перебував в аварійному стані - зазнав деформації та мав тріщини. Схожа ситуація була з будинком № 33, що по Центральній. В обох випадках необхідні заходи тривали в умовах нормальної експлуатації будинків.

 

Завершено капітальний ремонт прилеглих територій до будинків №36, 38, 40, 42 по вулиці Центральній. Там замінено каналізаційні випуски, видалено аварійні дерева, що руйнували асфальтне покриття. Відремонтовано відмостки, внутрішньоквартальну дорогу, облаштовано парковку та демонтовано зруйновані погреби.

Привели до ладу двір між будинками №1, 2 по вул. Соборній та Тикви, 12. Замість зруйнованого, нове асфальтне покриття має проїжджа і пішохідна частини внутрішньокварталки.

Облаштовано території біля будинку № 77 по вулиці Партизанській, де виконано повний комплекс заходів, починаючи від заміни каналізаційних випусків, укладки нового асфальту та встановлення зручних лавочок.

Серед важливих заходів з підготовки закладів освіти до нового опалювального сезону став монтаж енергозберігаючого фасаду будівлі дитячого садка № 5.

Поповнюється парк комунальної спецтехніки

Для  МКП “Добробут” придбано комбіновану прибиральну машину, яка оснащена змінним обладнанням, що забезпечує виконання широкого спектру робіт у будь-яку пору року.

Є трактор МТЗ -82, котрий має гарні технічні характеристики та зручний в експлуатації і обслуговуванні.

Удосконалюється парковий простір

Ще більш затишним став центральний міський парк ім. Бориса Мозолевського. З'явилися локації та деталі, які доповнюють його індивідуальність. Малеча дуже пораділа новій топіарній групі - Міккі та Мінні Маусів.

А казкова галявина, де прижилися топіарні звірі, тепер перетинають стилізовані доріжки.

Окрасою паркових алей стали і мережевні арки та фігурні підставки під вазони.

З явилися також веселі клумби у вигляді черепашок, нові паркові фігурки, побільшало поливних територій під газони.

Європейське партнерство в наданні адмінпослуг

Наша громада на конкурсній основі стала учасником Початкової фази та Раунду 1 Фази впровадження програми «U-LEAD з Європою» а також Менторської програми “Удосконалення соціальних та адміністративних послуг у Дніпропетровській області”.

Участь у міжнародних програмах дозволила розширити технічні можливості Центру надання адміністративних послуг та приступити до створення Єдиного електронного порталу УП та СЗН. Вже впроваджено в роботу програмний продукт “Реєстр справ”.

У партнерстві вдалося покращити надання адміністративних послуг, удосконалити матеріально-ресурсну, технічно-програмну та організаційно-правову діяльність ЦНАПу. Забезпечено комфортне перебування відвідувачів різного віку. Обладнано дитячий куточок, комфортну зону очікування, створено доступне середовище для людей усіх категорій.

Також оновлено перелік адмінпослуг, які надаються через ЦНАП. Тепер їх 195. Розширено спектр послуг відділів архітектури, економіки, управління праці та соціального захисту населення, центру зайнятості. Додалися сервіси організаційного та загального відділів.

За сімейні форми виховання

Місто продовжує орієнтуватися на впровадження сімейних форм виховання. За рік створено ще два нових будинки сімейного типу та одна прийомна сім’я. Тепер їх по чотири.

Нині впроваджується ще одна соціальна послуга — патронатна родина. Дитина, яка тимчасово не може проживати зі своїми батьками чи законними представниками, буде знаходитися під опікою патронатного вихователя.

Житло потребуючим

Покров вдруге долучився до реалізації державної програми їз забезпечення житлом дітей-сиріт.

За рахунок державної цільової субвенції молоді люди і цього року отримали житло.

Змінений кілька років тому підхід до обліку та розподілу житла пришвидшив рух квартирної черги. Планомірно житлом забезпечуються громадяни, які десятиліттями перебували на квартирному обліку та ті, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Ні – домашньому насильству

Створено мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства.

Бригада надає комплекс соціальних послуг — кризове та екстрене втручання, психологічну підтримку, у тому числі дітям, профілактику вчинення насильства. Налагоджено систему міжвідомчого реагування. Проблемні питання виносяться на розгляд Координаційної ради з питань сімейної та гендерної політики, попередження насильства в сім'ї, протидії торгівлі людьми, що діє при виконкомі.

Соціальна адаптація ветеранів АТО

Наші ветерани АТО отримали змогу в себе вдома безкоштовно проходити професійну підготовку в рамках спільного проекту “Україна-НАТО”, метою якого є соціальна адаптація військовослужбовців, учасників антитерористичної операції та звільнених у запас.

На курсах охочі освоїли одну із таких цивільних спеціальностей як начальник охорони, охоронник та інкасатор. Нині триває перенавчання за спеціальністю “водій”.

Повернулося велике кіно

Очікуваною для багатьох подією стало відкриття 3D-кінозалу.

Prime Cinema розгорнувся у Будинку творчості. Історично, саме тут мешканці міста колись вперше побачили кіно на великому екрані.

Сьогодні це сучасний кінозал з усіма необхідними атрибутами,  де встановлено зручні крісла, новий екран, підсилено звукоізоляцію.

Не впливаючи на роботу закладу, кінозал розширює його можливості. Тут проходять кінопрем'єри, цікаві зустрічі та презентації.

Надано старт PLOGGING

Навесні пройшов перший екологічний забіг. Десятки містян підтримали ідею поєднати ранкову пробіжку з прибиранням Зони відпочинку.

Наступним об'єктом екологічного дозвілля став стихійний смітник на Руднику. Там прибирали разом з автором проекту «Eco Angel» - Янікою Мерило.

Покров фестивальний

Знаковою культурною подією року стало проведення ХХ фестивалю солдатської пісні. На знак пам'яті та поваги до воїнів різних поколінь, пісенний форум знову відбувся у місті.

Душею, через пісню, до покровчан зверталися учасники бойових дій у Афганістані та воїни АТО, які захищали і продовжують відстоювати незалежність на сході нашої країни. Плеяда знаних виконавців авторської пісні з різних куточків України й інших держав побувала у нашому місті, залишивши про себе, а також забравши з собою теплі спогади.

Перша в області ОТГ з центром у місті обласного значення

Важливі зміни сталися й в адміністративно-територіальному устрої Покрова. Невдовзі рік, як місто відповіло згодою на приєднання Шолохового — пропозицію, з якою звернулася сільська громада.

За цей час у Шолохівському старостинському окрузі, куди увійшли також  села Миронівка та Улянівка, відбулося чимало позитивних змін.

Покращилося транспортне сполучення, пущено нові рейси, серед яких і пільгові. Селянам стали доступні послуги ЦНАПу, в тому числі на віддаленому доступі. Проходять виїзні прийоми мобільного соціального офісу. Робота міських комунальних підприємств поширилася на територію старостинського округу. Установлено сміттєві баки, здійснюється прибирання територій, санітарна обрізка дерев, відновлюються лінії зовнішнього освітлення. Удосконалено надання медичної допомоги, зокрема відкрито кабінети денного перебування, клініко-діагностичний та фельдшерський пункт. Вперше за багато років у Шолоховому розпочався ремонт доріг. Тепер нове дорожнє полотно має вулиця Івана Франка — важливе сполучення з найбільш інтенсивним рухом.

Спортивні подарунки

Напередодні Дня міста тайбоксери Дитячо-юнацько-спортивної школи ім. Д. Дідіка довели, що можуть успішно конкурувати на міжнародному рівні. На Чемпіонаті світу, який проходив у Туреччині, у складі Збірної України вихованець Ігоря Мациборка -  Микита Захарченко виборов І місце, а Олександр Суховільський та Сергій Семак завоювали бронзу!

Це не єдина перемога такого рівня спортсменів Покрова.

Перше місце в Україні і третє в Європі посіли вихованці колективної радіостанції, що діє при Будинку творчості дітей та юнацтва (керівник Микола Голуб) у міжнародних змаганнях UBA cw dx Contest, організованих Бельгією.

У складі збірної України Володимир Томілов - керівник авіамодельного гуртка при Будинку творчості на Чемпіонаті та Кубку Європи, що проходив в Угорщині завоював срібло.

Бронзу чемпіонату Європи з дзюдо серед ветеранів здобув і тренер ДЮСШ ім. Д. Дідіка Сергій Сінілов. На Чемпіонаті України з дзюдо серед юнаків та дівчат віком до 16 років вихованка тренера Ліза Литвиненко здобула золоту медаль та звання найсильнішої дзюдоїстки. А його колишній вихованець сімнадцятирічний Артем Бубир виграв бронзу Кубку Європи, що проходив у Празі.

У складі української команди на Чемпіонаті з карате у Чехії наша Анастасія Помаз завоювала І місце.

Минулої осені акробати ДЮСШ ім. Д.Дідіка на міжнародному турнірі в Польщі стали призерами. Пара Іван Селіванов — Владислав Кікоть здобули чемпіонські  титули. Артур Євтушенко — Катерина Гужва завоювали бронзові нагороди. Тренерами  спортсменів є Ольга Образцова та Василіса Носик.

На розвиток дитячого спорту з міського бюджету цьогоріч було виділено майже сім мільйонів гривень. За останні чотири роки витрати на фізичну культуру і спорт збільшилися в понад чотири рази.

До нових перемог з рідним містом!

Прес-служба міського голови.