Від Покрови до Покрови - 65 років разом

Середина осені знаменується для покровчан спільним родинним святом - Днем міста, яке цьогоріч святкує ювілейні 65 років.

Покров продовжує впевнено йти вперед, розкриваючи нові точки зростання, змінюючись за формою і змістом.

Силу та енергію йому дають усі, хто хто любить Покров, хоче бачити його успішним та процвітаючим. Для цього  містяни разом з міським головою Олександром Шаповалом працюють, втілюють мрії та реалізовують плани. Спільними зусиллями місто прогресує, плюсуючи свої досягнення. Рік, що минув від Покрови до Покрови тому підтвердження.

Введено в експлуатацію дитячий садок

“Дивосвіт” повністю відповідає своїй назві — гарний, світлий, комфортний. Тут є все для гармонійного розвитку малюків - сучасні ігрові кімнати, музична і спортивна зали, просторе подвір'я.

Будівля безбар'єрна.

Розрахований на 115 місць, зведений за програмою Президента “Велике будівництво” - це перший заклад освіти, який з'явився у місті за останні 30 років.

Почав функціонувати малий груповий будинок “Надія”

Це затишна оселя для дітей, які залишилися без батьківського піклування. МГБ — сучасна, наближена до сімейної форма виховання, що є альтернативою “закритим” закладам для сиріт.

Нині там в атмосфері родинного затишку виховуються десятеро дітей віком від 2 до 16 років. Вони живуть звичайним життям своїх ровесників, ходять в садочки, школи, на гуртки. Цілодобово з маленькими мешканцями знаходяться вихователі. Всередині - затишні кімнати, простора вітальня, кухня, пральня, ігрова зона, кімната для вихователя.

Залучалися грантові та інвестиційні ресурси

У партнерстві з НЕФКО місто продовжує оновлювати та модернізувати систему вуличного освітлення.

Слідом за основними вуличними магістралями, реконструкцією охопили внутрішньоквартальні території, освітні та медичні заклади. Роботи тривають у прилеглих селищах та Шолоховому.

Замість старих ламп розжарювання там встановлюють сучасні світлодіодні світильники. Приєднують їх до автоматизованої системи керування та обладнують системою дімування.

Покров також здобув грант українського фонду соціальних ініціатив (УФСІ), що сприяє покращенню інфраструктури Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Розпочався капітальний ремонт приміщення амбулаторії ЗПСМ №5 (дитяча поліклініка) та підписано рамкову угоду за субпроєктом «Покращення умов надання первинної медичної допомоги у амбулаторії ЗПСМ № 4 ЦПМСД Покровської міської ради, м. Покров, Дніпропетровська область/KfW».

У рамках співпраці для потреб амбулаторій надійшло сучасне медичне обладнання — аналізатор крові, монітор пацієнта, 12-канальний кардіограф, пульсоксиметри, глюкометри, тонометри та інше, засоби індивідуального захисту, тести для діагностування коронавірусу, грипу, гепатиту та інфаркту міокарда.

Розвиток інфраструктури вторинної ланки

На розвиток медичної галузі спрямовуються ресурси, в тому числі з міського бюджету.

Так, у дитячому відділенні ЦМЛ замінено ліжкофонд та решту медичних меблів.

Триває реконструкція приймального відділення, що надасть ЦМЛ статус базової лікарні.

Вирішується питання водопостачання у Шолоховому

Довгі роки це було найболючішою проблемою старостинського округу. Надії на її вирішення мешканці покладали на приєднання до Покрова. Нині сподівання людей виправдовуються.

Іде будівництво водогону для підключення с. Шолохове до мережі “Покровводоканал”.

Паралельно ведеться робота щодо отримання мешканцями технічних умов, аби кожне домоволодіння було забезпечене безперебійним водопостачанням.

Відновлення внутрішньоквартальних територій

У місті продовжували відновлювати внутрішньоквартальні території, які впродовж десятиліть потребували уваги.

Роботи проводяться за усталеним за останні роки алгоритмом, що передбачає комплексну реконструкцією. Охоплюється пішохідна зона, проїжджа частина, комунікації, прилеглі території, елементи інфраструктури.

За останній час перелік десятка оновлених внутрішньоквартальних територій поповнили двори будинків по вулиці Героїв України, Торгової, Героїв Чорнобиля, Затишній, підходить до завершення реконструкція території прилеглої до будинків №28, 30 по вулиці Григорія Тикви.

Покров став другим в рейтингу Прозорості

Покров продовжує рухатися у напрямку цифрової трансформації та онлайн-доступності різноманітних послуг, що постійно фіксують дослідження програми «Transparent cities/Прозорі міста».

Останні роки місто незмінно утримує лідерські позиції в рейтингу прозорості 100 найбільших міст України, де аналізуються відкритість міських рад за 80 індикаторами у чотирнадцяти сферах.

Цього разу Покров продемонстрував найкращу динаміку прозорості, покращивши результат на 56,6 балів.

Збільшилася кількість і якість надання адміністративних послуг

Через ЦНАП мешканцям громади на сьогодні доступна 288 адміністративних послуг. Отримати їх можна не лише в центральному офісі, а й через віддалені робочі місця.

Цього року впроваджено комплексну послугу “єМалятко”. Тепер, аби отримати комплекс послуг, пов'язаних з народженням дитини, можна звернутися до Центру надання адміністративних послуг. Також ЦНАП було підключено до програмного комплексу “Інтегрована інформаційна система “Соціальна громада”.

Покращилася матеріальна база закладів освіти

Процес заміни старого обладнання на сучасне та функціональне у закладах освіти не припиняється. Для шкіл та садочків громади придбано пральні машини, холодильники, промислові м'ясорубки, витяжки та іншу техніку.

Комп'ютерний клас Навчально-виховного об'єднання оновлено сучасними моноблоками.

Місто прикрасили нові арт-об'єкти

Сквер біля центральної площі прикрасила інсталяція з різнокольоровими парасольками. Вона зразу стала популярною фотозоною та об'єктом особливої уваги містян та гостей міста. Парасолькову алею наступного року планують продовжити далі.

Новий арт-об'єкт з'явився і на самій площі ім. І. Сірка. Це справжнє піаніно, яке оздоблене петриківським розписом та надписом “Покров творчий”. Відтепер кожен може прийти на центральну площу, продемонструвати свій хист і знайти своїх поціновувачів.

Нова паркова фігура з'явилася у центральному парку. Перо - символ навчання та підкорення нових висот, установили біля альтанки. Скульптура також нагадуватиме гостям парку про бережне ставлення до природи, адже її історія — це успішно реалізована екологічна ініціатива «EcoAngel».

Оновився парк Гірників. Центральну клумбу прикрасила топіарна скульптура у вигляді великого зеленого яблука з яскравим метеликом. Трохи раніше там установили лавочки-гойдалки, квіткові арки та спортивний майданчик.

Cтилізований контрабас прикрасив подвір'я школи мистецтв, органічно вписавшись в екстер'єр однієї з найстаріших будівель міста. Кована фігура увібрала головні музичні символи – ноти, скрипковий ключ.

Покров став центром тяжіння для велолюбителів з усієї України

У Покрові започатковано і вже двічі проведено під патронатом міського голови аматорські велозмагання “Чотири стежки”.

Змагання категорії крос-кантрі зібрало сотні учасників з усієї України, які залишилися дуже задоволені рівнем підготовки і велотрасою, яку до змагань готували активісти спільноти VELOPOKROV.

Досягнення -рідному місту

Поки дорослі своєю працею розвивають місто, діти прославляють його своїми спортивними та творчими досягненнями. Їхні імена разом з гімном України постійно звучать на змаганнях світового рівня. Юні покровчани продовжують здобувати найвищі відзнаки всеукраїнського та обласного значення.

Для всебічного розвитку підростаючого покоління удосконалюється інфраструктура та розширюються можливості мистецьких, спортивних та позашкільних закладів. Розвиваються заклади культури, стаючи сучасними центрами дозвілля.Активно беручи участь у житті сучасного міста, історико-краєзнавчий музей відкриває нові експозиції, розширюючи знання містян про історію рідного міста.

Ці та інші події — впевнені кроки, яким Покров рухається вперед. Попереду - нова життєва сторінка. Нехай наступні “Від Покрови до Покрови” для міста і для кожного з нас будуть успішними і щасливими!

Прес-служба міського голови.