Ветерани мають право отримувати правничу допомогу безоплатно

Мінветеранів на постійній основі співпрацює з Координаційним центром з надання правничої допомоги ветеранам з метою розуміння своїх прав. Адже, кожен ветеран, ветеранка має право отримувати безоплатну правничу допомогу.

????На сьогодні, ветерани та родини загиблих Захисників і Захисниць зустрічаються з різними викликами, ситуаціями, які потребують фахового юридичного супроводу, консультації, поради юриста.

????Відтак Спільний План заходів Мінветеранів та Координаційного центру з надання правничої допомоги передбачає впровадження конкретних напрямів, по яких відбуватиметься взаємодія на всіх рівнях. Відтепер, надавачі послуг у громадах, обласних адміністраціях тощо мають безоплатно і фахово надавати правничі послуги ветеранам.

???? Як зазначає заступник Міністра у справах ветеранів Руслан Приходько: “Ми прагнемо наблизити доступність цих послуг, поєднати всіх надавачів ветеранських послуг разом з безоплатною правничою допомогою, для того, щоб кожен фахівець на місці, надаючи ту чи іншу послугу, розумів, що в певній ситуації немає іншого вирішення ніж домогтися справедливості у судовому порядку. А відтак міг оперативно скоординувати фахівця з безоплатної правничої допомоги”.

????Спільний План заходів також спрямований на налагодження ефективної співпраці між структурними підрозділами з питань реалізації ветеранської політики та Центрами з надання безоплатної правничої допомоги, створення спільних інформаційних та методичних матеріалів, спрощення доступу ветеранів та членів їхніх сімей до безоплатних правничих послуг у територіальних громадах.

????Крім того, сторони працюватимуть над впровадженням та удосконаленням дієвих механізмів перенаправлення таких осіб до системи надання безоплатної правничої допомоги.

????До реалізації Спільного Плану також залучатимуться громадські організації, які надають правничі послуги ветеранам і членам їх сімей, та Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП).

????Довідково: Спільний План заходів підписано на виконання Меморандуму про співпрацю між Міністерством у справах ветеранів України, Міністерством юстиції України та Координаційним центром з надання правничої допомоги від 02 грудня 2020 року на 2024 рік.