Ветеранська організація Нікополя ознайомилася з героїчною спадщиною Покрова

ветеранська організація нікополя ознайомилася з героїчною спадщиною покрова. Зображення 1
Дороги бойової слави краю проходять через наше місто гірників, де у далекому 1944 році велися запеклі бої за марганцеві копальні. Лінія фронту вирішальної Нікопольсько-Криворізької операції пролягла через робітничі селища, які згодом стали територією Покрова. Одвічним нагадуванням про ціну Великої Перемоги є меморіали слави. Майже дві тисячі солдат віддали своє життя за визволення міста. Саме цими дорогами, де стояли на смерть сотні воїнів, пройшли нікопольці, побувавши у Чортомлику, біля братської могили селища Перевізькі Хутори. Ознайомилися з сивою минувшиною краю у міському народному історико-краєзнавчому музеї, де зібрані експонати від часів скіфії до сьогодення. Вшанували пам'ять земляків на меморіальному комплексі Алея Слави.


Делегація, очолювана головою ради ветеранів Нікополя Миколою Ведерніковим, директором Нікопольського краєзнавчого музею Олександром Кушніруком, дякувала міській владі, покровчанам за збережену пам’ять про Велику Війну, за шанобливе ставлення до меморіалів Слави.
- Ми були приємно вражені. Зовнішній вигляд братських захоронень красномовніший гучних промов. Покров береже свою історію, береже й впорядковує обеліски солдат, що полягли, визволяючи наш край. Це обличчя громади, яка може бути взірцем і щодо порядку у власному домі. Ваше місто захоплює чистотою і затишком, що характеризує як владу, так і мешканців, - підкреслили ветерани.
На добру згадку про зустріч нікопольці вручили голові ради ветеранів Миколі Баршуніну, директору музею Тамарі Жежеріній історичні видання Нікопольського музею, в свою чергу гостям від покровської громади були передані книги з історії нашого міста «Погляд крізь роки».
Прес-служба міського голови.

ветеранська організація нікополя ознайомилася з героїчною спадщиною покрова. Зображення 2

ветеранська організація нікополя ознайомилася з героїчною спадщиною покрова. Зображення 3

ветеранська організація нікополя ознайомилася з героїчною спадщиною покрова. Зображення 4