Учитись ніколи не пізно. Для поважних студентів стартував новий навчальний рік

Університет третього віку, що діє при територіальному центрі, радо зустрів своїх слухачів і цього непростого навчального року.

Приєднатися до процесу навчання та отримувати нові знання вирішили понад 60 слухачів, більшість з них — отримувачі соціальних послуг відділення денного перебування. На заняттях чимало й тих, хто знайшов  у  нашому місті тимчасовий  прихисток. 

Найповажнішому студенту - 85 років, це Галина Іванівна Кукушкіна. Вона дуже активна у здобутті нових знань та заходах, що проводяться для людей похилого віку.

Ця соціально-педагогічна послуга доступна й мешканцям старостинського округу, для яких у Шолоховому відкрито філію відділення денного перебування терцентру. 

Головний принцип ідеї навчання людей старшого віку полягає у тому, аби допомогти їм почуватися впевненіше та безпечніше у сучасному світі, а також підтримати їх фізичні, психологічні й соціальні здібності, розкрити таланти та адаптуватися до викликів сьогодення.

 У новому навчальному році поважні студенти відвідуватимуть заняття факультетів «Українознавство» та «Активне довголіття». Також діятимуть різноманітні клуби за інтересами, гуртки «Інформаційні технології», «Креатив», «Сучасні майстрині», «Художнє мистецтво».

За словами директора  Наталії Даниленко, колектив використовує сучасні методики, розробив спеціальні адаптовані навчальні програми, де студенти вивчатимуть історію свого краю, займатимуться музичною терапією, оздоровчою процедурами та хореографією, проходитимуть корисні заняття з правильного харчування, оволодіватимуть комп'ютерними технологіями та рукоділлям. Слухачам пропонують змістовну програму навчання та багато цікавих заходів.

Досвідчені викладачі, складаючи учбові плани, враховують побажання слухачів, бо університет третього віку – це більше, ніж просто уроки.

- Це можливість для наших літніх містян жити насиченим життям, дізнаватися про нове, бути у вирі подій, - наголошує директор Наталія Даниленко. Ми безмежно вдячні міському голові Олександру Шаповалу та його команді, які підтримують нас.

Перший день навчання слухачі провели разом, у актовій залі терцентру. Приймали вітання й побажання від педагогів, дарували один одному гарний настій, слухали сольні виконання пісень та декламування віршів, охоче підспівували «солов'їному» співу ансамблю «Золота пора», милувалися танками під супровід гарної музики.

Новий навчальний рік розпочато, студенти «золотого віку» з оптимізмом дивляться вперед, бажають миру нашій землі та вдячні всім, хто докладає зусиль, аби вони відчували себе потрібними.

Прес-служба міського голови.