Вберегтися від кору

вберегтися від кору. Зображення 1Про хороший показник охоплення щепленням від кору дитячого населення Покрова, повідомляють у Центрі первинної медико-санітарної допомоги.
Вакцинація проти кору входить до національного календаря щеплень. Вперше малюкам її проводять в 12 місяців і повторно в шість років. Якщо з різних причин вакцинацію своєчасно не зроблено, її можна провести у будь-якому віці.

Як розповіла завідуюча амбулаторією загальної практики сімейної медицини № 5 (дитяча поліклініка) Ірина Дудкіна, наразі вакциновано 85% дітей, яким виповнилося 1 рік, та 82% шестирічок.
Вакцина є у медичному закладі в достатній кількості. Це якісний, перевірений бельгійський препарат, що належить до тривакцин (одночасно від кору, паротиту та краснухи (КПК).
Ніякої особливої підготовки до щеплення КПК не потрібно, але огляд лікаря обов’язковий. Ін’єкція протипоказана, якщо дитина серйозно хвора, має ознаки вірусної або бактеріальної інфекції.
Лікар нагадує, що кір – це досить важке інфекційне захворювання, від якого немає ліків. Єдиний дієвий засіб - вакцинація. У тих виняткових випадках, коли після щеплення дитина занедужає,  хворобу вона перенесе значно легше, оскільки в крові будуть антитіла.
Крім того, кір дуже заразний. При контакті з хворим, шанси захворіти непривитим людям, або тим, хто не має імунітету, досягають 98%.
Хвороба протікає важко, супроводжується зміною кількох періодів і може мати низку ускладнень.
Тож медики закликають батьків відповідально ставитися до здоровя своїх дітей і не ігнорувати щеплення.
Прес-служба міського голови.