Важливе про субсидії

З початку жовтня розпочався новий опалювальний сезон, а разом з ним і дія нового механізму фінансування житлових субсидій. При цьому, зазначають у міському управлінні праці та соціального захисту населення - порядок призначення виплат залишається майже незмінним.

Суть нового механізму виплати пільг передбачає, що гроші передаватимуться людям, а не підприємствам - надавачам послуг. Якщо домогосподарство спожило менше ресурсів, ніж передбачено в нормативі, гроші зможуть залишити собі. 

Монетизація стартувала з 3 жовтня. Держава пропонує два її види  — безготівкову та готівкову. Обравши безготівкову, за підсумками опалювального сезону пільговик зможе зняти зекономлені гроші через Ощадбанк. Безготівкова монетизація передбачає, що одержувач пільги, відкривши рахунок в одному з 38 уповноважених банків, або через Укрпошту, кожен місяць отримуватиме “живі гроші”. В управлінні нагадують, що заяву на таку послугу необхідно подати до 15 жовтня.

Більшості отримувачам, яким допомогу було призначено за підсумками попереднього опалювального сезону — субсидію перераховано автоматично, до уваги бралися доходи за 1-2 квартал 2019 рік.

Нині  у Покрові субсидією  користуються  2894 домогосподарства, з яких лише 62 - отримують у безготівковій формі.

Важливо пам'ятати, якщо в отримувача субсидії змінюється склад сім'ї, склад зареєстрованих у житловому приміщенні, набір комунальних послуг, з'явився транспортний засіб з датою випуску до 5 років, було придбано майно, товари або сплачено послуги на суму понад 50 тисяч гривень - слід  впроодовж 30 календарних днів обов'язково повідомити про це управління праці.

Також необхідно стежити, аби не було заборгованості.

Якщо загальна сума заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг перевищить 340 гривень, субсидію далі не призначать. Заборгованість слід сплатити, або укласти договір про її реструктуризацію.

За додатковою інформацією щодо субсидій та монетизації можна звернутися за телефоном управління праці та соціального захисту населення - 6-64-48, 4-49-42.

Прес-служба міського голови.