В університеті третього віку відроджують народні традиції

Територіальний центр Покрова не лише піклується про найбільш незахищені верстви населення, а й робить все, аби базові соціальні послуги були максимально доступними. Охопити  підтримкою тих, хто потребує уваги - це головний принцип роботи небайдужого колективу терцентру.

Одним з напрямків, що не перший рік успішно діє у місті, є університет третього віку. У рамках навчання поважні студенти опановують нові фізкультурно-оздоровчі методики, комп’ютерну науку, творчі техніки. Особливо затребуваним є факультет народознавства, де під час занять відроджуються народні звичаї та традиції, узагальнюються спогади з історії краю, збирається усна та пісенна спадщина. Так, останні теми була присвячені новорічно-різдвяним святам – колядкам, щедрівкам. Не оминули в університеті можливість поринути в неосяжну українську поезію.

Як зазначають у закладі, це дозволяє зберегти безцінну спадщину для наступних поколінь, до того ж для слухачів університету такі заняття є дуже важливими, бо допомагають долати складні часи. Це один із засобів підтримки ментального здоров’я, чому у терцентрі приділяють особливу увагу.

Прес-служба міського голови.