В Покров вшанували пам’ять в’язнів фашистських концтаборів

в покров вшанували пам’ять в’язнів фашистських концтаборів. Зображення 1
11 квітня світова спільнота відзначає Міжнародний день звільнення в’язнів фашистських концтаборів. Ця скорботна дата є пам’ятною для жителів міста, під час Другої Світової 1520 наших земляків було вивезено на примусові роботи до Німеччини, з них повернулося тільки 760. Згідно розпорядження міського голови в Покров вшанували пам’ять жертв нацистських переслідувань, чиє життя обірвалося за колючим дротом таборів смерті.


Цього дня представники влади, міської спілки в’язнів-жертв нацизму, установ і організацій, навчальних закладів прийшли до меморіалу селища Олександрівка. Про одне з найжахливіших явищ Другої Світової говорили заступник міського голови Наталія Бондаренко, голова міської спілки в’язнів-жертв нацизму Алла Шевченко.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять полеглих, понад двох тисяч закатованих у військово-польовому таборі, розташованому під час окупації краю у селищі Рудник.
Одинадцятому квітня було присвячено й виховні заходи, що пройшли загальноосвітніми й позашкільними закладами міста. Діти говорили про війну, а вихованці Будинку творчості присвятили людям, що пройшли крізь пекло концтаборів, свої малюнки на асфальті під назвою: «Земля – наш спільний дім».
Прес-служба міського голови.

в покров вшанували пам’ять в’язнів фашистських концтаборів. Зображення 2