В 2017 році «Дніпропетровськгаз» приєднав до газових мереж 80 нових об'єктів

Минулого року ПАТ "Дніпропетровськгаз" здійснило 80 приєднань до системи газопостачання об’єктів за спрощеною процедурою. Майже у 54% випадків була реалізована схема стандартного приєднання. Загалом газ було підведено до 16 підприємств та 64 домоволодінь.

В минулому році Центр обслуговування клієнтів "Дніпропетровськгазу" прийняв 123 заяви на приєднання до газорозподільної мережі з подальшою видачою техумов, серед яких – 57 на послугу стандартного приєднання і 66 – нестандартного. З них було укладено 80 договорів на приєднання до мереж. Найбільша кількість – у місті Кам’янське.

Процедура приєднання доступна всім жителям Дніпропетровської області. В кожній районній дільниці ПАТ "Дніпропетровськгаз" є менеджери по роботі з клієнтами, які приймають заяви і займаються оформленням документів на отримання цієї послуги.

"Найбільшою перевагою процедури стандартного\нестандартного приєднання, в першу чергу, є те, що споживачу достатньо подати заяву до Центру обслуговування клієнтів, заповнити опитувальний лист, укласти договір та сплатити вартість послуги", - розповідає начальник управління клієнтського сервісу ПАТ "Дніпропетровськгаз" Аліна Левкович

Нова процедура приєднання до газових мереж почала діяти в Україні з 1 січня 2013 року. За умови відсутності зауважень в документації на стандартне приєднання, газорозподільна компанія повинна впродовж 10 робочих днів від дня реєстрації заяви видати замовнику проекти договорів, техумов, та відповідні рахунки. Для виконання комплексу робіт зі стандартного приєднання об`єкта чи земельної ділянки законодавством визначено тримісячний строк.

Важливо те, що вартість робіт стандартного приєднання є чітко фіксованою. З 1 січня 2017 р Постановою від 28.12.2017 № 1 590 Нацкомісія затвердила граничні рівні плати за стандартне приєднання у кожному регіоні України окремо. Зокрема, в Дніпропетровскій області, в залежності від типорозміру лічильника і місцевості, вартість становить від 10800 грн до 16560 грн (без ПДВ).