Управління Укртрансбезпеки інформує

Управління Укртрансбезпеки у Дніпропетровській області звертається до автомобільних перевізників, які надають послуги з перевезення пасажирів на таксі:в період з 16.01.2017 по 16.04.2017 в рамках реалізації Плану спільних загальнодержавних заходів здійснення державного контролю за автомобільними перевізниками, що надають послуги з перевезення пасажирів на таксі, затвердженого Міністерством інфраструктури України, Державною службою України з безпеки на транспорті та Національною поліцією України, у Дніпропетровській області проводитимуться рейдові перевірки щодо дотримання автомобільними перевізниками та водіями вимог законодавства про автомобільний транспорт під час надання послуг з перевезення пасажирів на таксі.
Відповідно до вимог Закону України «Про автомобільний транспорт» надання послуг з внутрішніх перевезень пасажирів на таксі є ліцензованим видом господарської діяльності.
Згідно ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення за провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження даного виду господарської діяльності передбачена відповідальність від 17000 до 34000 грн., а у разі вчинення особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за вищезазначене порушення передбачена відповідальність від 34000 до 85000 грн. з конфіскацією транспортного засобу.