Університет третього віку привітав своїх випускників

університет третього віку привітав своїх випускників. Зображення 1
48 слухачів отримали сертифікати, успішно завершивши рік . Для поважних за віком студентів він був насиченим, багатим на нові знання, які здобували за декілька напрямками.


Це вже шостий випуск університету третього, шанованого віку студентів.
Наймолодшим зі слухачів – за 60, найстаршим – за 80, але це не заважає їм здобувати знання, навпаки, тільки пробуджує інтерес до напрямків, з якими знайомляться у територіальному центрі. За роки існування він розширив як коло учнів, так і перелік предметів. Цього року одинадцять студентів розвивали творче мислення з використанням інформаційно-комунікаційних технологій, 16 опановували основи народознавства та краєзнавства, 21 вивчали психологічні аспекти формування здорового довголіття.

-Крім основних предметів мали змогу навчатися й на інших факультетах, - говорить директор центру Наталія Даниленко.
Самі ж студенти із гордістю розповідають про річні здобутки. Більшість оволоділа комп’ютерною грамотою, тепер може вільно спілкуватися з дітьми й онуками в режимі онлайн, бути активним користувачем соцмереж, знаходити друзів у фейсбук. Окрема тема – здоровий спосіб життя. За рік підопічні закладу вчилися правильно харчуватися, планувати свій день, з користю використовувати цілющі дари природи, не забували і про лікувальну фізкультуру. Звичайно ж, згуртовували всіх заняття з народознавства, на яких вивчали історію свого краю, ділячись спогадами та знаннями з народно-прикладного мистецтва. Витинанки, вишивки й плетіння прикрасили виставки досягнень. Працівники центру зауважують, що вироби студентів виставлялися на загальноміських виставках, були високо оцінені містянами.

університет третього віку привітав своїх випускників. Зображення 2

У власноруч змайстрованих прикрасах виступали й на заходах, захоплюючи своєю неймовірною енергетикою. На випускний вечір теж підготували святкову програму, дякували своїм викладачам та запевняли, що наступного року теж вступатимуть до університету, аби дізнаватися нове й доводити, що для навчання немає віку, є лише бажання.
Прес-служба міського голови.