Україна - країна європейських цінностей

 

18-й  рік поспіль у третю суботу травня Україна відзначає День Європи. Цей день –  чудовий привід вкотре засвідчити наше прагнення жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи. Нині його відзначення  набуло для  нашої країни особливого значення.

Напередодні Дня Європи у Покрові пройшли культурно-мистецькі заходи. Зважаючи на карантинні обмеження, більшість з них були в онлайн - форматі. Вже традиційно на будівлі міськвиконкому було вивішено прапори України та Євросоюзу.

Донести, що Європа починається не за кордоном, а у серці кожного з нас і ми є  її частиною, дивовижного континенту з багатою історією,  мали на меті  учасники  сьогоднішнього велопробігу, організованого відділом молоді та спорту, відділом культури виконкому, спільно з молодіжною радою та спільнотою ВелоПокров. З прапорами  України та Євросоюзу учасники акції  проїхали центральними вулицями міста.

Широко долучилися до святкування заклади освіти та культури.

В освітніх закладах пройшли віртуальні подорожі, тематичні інформаційні заходи, виставки малюнків.

У бібліотеках  з нагоди свята презентували книжкові виставки.

Мистецькі школи  підготували онлайн-концерт. Цікаву презентацію - міський музей.

 Понад півстоліття 28 країн Європи об’єдналися на основі спільних людських і демократичних цінностей у Європейський Союз, щоб зробити світ кращим – досягти стабільності, миру та процвітання.

 Прес-служба міського голови.