Удосконалюється містобудівна діяльність

удосконалюється містобудівна діяльність. Зображення 1
5 квітня в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України відбувся круглий стіл "Практичні результати децентралізації у сфері містобудування". У заході взяла участь начальник архітектурно-будівельної інспекції Заріна Ломова. Під час засідання було обговорено реформування дозвільно-інспекційної роботи у будівельній галузі, відповідно до нового Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності».


Нагадаємо, що виконавчий комітет Покровської міської ради прийняв повноваження державного архітектурно- будівельного контролю в червні 2016 року, зробивши важливий крок до економічного і інфраструктурного розвитку міста. Варто відзначити, що з повноваженнями ДАБК місто здатне запропонувати інвесторові значно більше можливостей, - від землевідведення, містобудівних умов, контролю за забудовою до прийняття будинку в експлуатацію. З червня 2016 року інспекцією виконавчого комітету було відпрацьовано і видано 77 дозвільних документів, виконано 12 позапланових і 2 планових перевірки.
Як зазначалося на засіданні, вже з 10 червня інспекція держбудконтролю повинна перейти на новий формат роботи відповідно до Закону 1817- VIII. Фактично відбудеться перехід від триступеневої дозвільної системи – повідомлення, декларація, дозвіл, до двоступеневої – повідомлення, дозвіл. Реформа передбачає впровадження безстрокових будівельних ліцензій, скорочення розгляду термінів перегляду будівельних норм, посилення відповідальності архітектурно – будівельної інспекції за видачу дозволів на будівництво. У даний час Кабінетом Міністрів ведеться робота з розробки та корегування підзаконних актів до нововведеного закону.

Відділ архітектури міськвиконкому.