Учениця ліцею переможниця третього обласного етапу Всеукраїнських олімпіад.

учениця ліцею переможниця третього обласного етапу всеукраїнських олімпіад.. Зображення 1
Катерина Агашкова, учениця 9-А класу загальноосвітнього ліцею, посіла третє переможне місце у третьому етапі Всеукраїнських олімпіад з української мови та літератури.


Цьогоріч учасниками обласного етапу стало близько 60-ти дев’ятикласників – претендентів на звання кращих знавців рідної мови. Причому переважну більшість склали учні спеціалізованих закладів й профільних класів. На відміну від інших Катя навчається у класі з фізико-математичним профілем, однаково успішно осягає як гуманітарні, так і точні науки. Тож завдання олімпіади, які за словами її вчителя, Ірини Бондаренко, були не з легких, підкорила міцними знаннями. Як наслідок – третє переможне місце у третьому етапі Всеукраїнських олімпіад з української мови та літератури.
До речі, це не перша перемога ліцеїстки у інтелектуальному мовному змаганні. 2015-го Катерина Агашкова зайняла друге місце у обласному етапі Всеукраїнських олімпіад з української мови та літератури. Цього року стала першою у міському етапі Міжнародного конкурсу знавців української мови ім.П.Яцика, зайняла друге місце у міському етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім.Т.Шевченка. Її вчитель і наставник Ірина Бондаренко переконана, попереду в неї ще багато яскравих перемог, адже Катерина не просто вивчає рідну мову – відчуває її, прагне пізнати усю палітру й красу «дива калинового» .
Прес-служба міського голови.