УЧАСНИКИ АТО ЗДОБУВАЮТЬ НОВІ ЗНАННЯ

 

 

Для більшості учасників бойових дій соціальна та професійна адаптація є новим етапом  мирного життя. Хтось вирішує змінити професію, отримати новий фах, а інші - підвищити кваліфікацію.

Допомогти колишнім військовим правильно спланувати своє майбутнє, знайти професію, яка принесе задоволення й стане улюбленою справою життя - один з напрямків роботи фахівців управління праці та соціального захисту населення міста.     

У рамках Програми з соціальної та професійної реабілітації учасників АТО, триває безкоштовне навчання учорашніх солдат новим професіям.

Минулого року сім наших земляків пройшли безкоштовне навчання у рамках реалізації бюджетної програми. Шість учасників АТО/ООС у Нікопольській автомобільній школі навчались водійській справі, отримали спеціальність "Водій транспортного засобу категорії «В», «С»". Також один колишній військовослужбовець здобував навчання в Університеті митної справи та фінансів за спеціальністю “Захист  інформації і кібербезпека”.

Впровадження державної Програми для демобілізованих ветеранів та інвалідів АТО, за словами начальника управління праці та соціального захисту населення Тетяни Ігнатюк, допоможе соціально адаптуватися воїнам у мирному житті, отримати нову професію.

Прес-служба міського голови.