У територіальному центрі відзначили День волонтера

у територіальному центрі відзначили день волонтера. Зображення 1
Заклад, де робота базується на доброті й милосерді, є прикладом того, як підтримка рятує, надає снаги до життя. У День волонтера тут говорили саме про це: повагу до літніх людей, турботу і любов.


У центрі тих, хто безкорисливо допомагає стареньким, називають друзями й помічниками. Тут цінують кожен прояв доброти, якою обділена більшість підопічних. Хтось із них залишився самотнім, про когось забули рідні, і тільки тут, у закладі, вони почуваються захищеними. Бо знають - їх вислухають, обігріють, наповнять сірі одноманітні будні фарбами. В цьому територіальному центру допомагають волонтери, які проводять зустрічі, соціальні зарядки, майстер-класи, ремонтують, лагодять, чи просто спілкуються, замінюючи телевізор живою розмовою.
У День волонтера підопічні терцентру розповідали, як виготовляють сувеніри, навчаються в університеті третього віку, опановують онлайн-мережі та комп’ютер, вивчають німецьку та готують неперевершені літературно-музичні вечори.у територіальному центрі відзначили день волонтера. Зображення 2
До цього дня теж підготували святкову програму, на яку запросили відділ молоді та спорту виконкому – Артема Столяра, Івана Калініна, пастора Дмитра Балобанова та Євгена Доценка.у територіальному центрі відзначили день волонтера. Зображення 3Кожен з них став для стареньких справжнім другом, а Євген, ще й помічником. Успішна, самодостатня людина, він вважає, що в житті важливо віддавати частку тепла тому, хто потребує турботи. Його історія руйнує стереотипи щодо жорстокості сучасного світу. За власним бажанням Євген допомагає підопічним терцентру, раз на тиждень у вільний час ремонтує розетки, освітлення, проводку, дрібні побутові прилади та інше, що не потребує втручання професіоналів. Наскільки це важливо, говорить директор центру Наталія Даниленко, Євген вважає це природним, не вартим зайвої уваги.у територіальному центрі відзначили день волонтера. Зображення 4
Саме з таких вчинків світ стає кращим, в ньому панують віра й надія. Підопічні терцентру знають це як ніхто інший. У День волонтера вони ділилися своїми думками, спогадами, а ще подарували прекрасний концерт тим, хто завжди поруч, чиї руки й серця зігрівають їх теплом.
Прес-служба міського голови.

 

у територіальному центрі відзначили день волонтера. Зображення 5

у територіальному центрі відзначили день волонтера. Зображення 6