У територіальному центрі поновили очні заняття Університету ІІІ віку

Через карантинні обмеження, а потім воєнний стан, поважні слухачі Університету ІІІ віку здебільшого займалися дистанційно. Адаптувавши навчальні програми та використовуючи сучасні методики, колектив територіального центру продовжував створювати умови для змістовного дозвілля підопічних, підтримки їх фізичного та психологічного стану.

Нині літні люди знову приступили до очних занять й активно готуються до випускного. Це вже буде десятий випуск Університету ІІІ віку, що діє у Покрові, реалізуючи європейський принцип “навчання протягом життя” серед громадян старшого віку.

Студенти золотого віку з радістю йдуть до терцентру, де на них чекає змістовне дозвілля. Зазвичай зустріч розпочинається з рухової активності, яку з підопічними проводить наставниця Зоя Шевченко. Аби вправи мали оздоровчий ефект, навантаження підбирається відповідно до вікових особливостей.

Далі на них чекають різні заняття, де в рамках факультетів літні люди здобувають актуальні навички та компетенції, діляться власним досвідом, спілкуються.

Під час попередньої зустрічі разом із психологинею Оленою Матяш підопічні терцентру займалися “розумною” гімнастикою.

Тренінгове заняття було присвячене розвитку пам'яті — зорової, слухової та рухової. Фахівець запропонувала базові ефективні вправи, які можна виконувати самостійно. Вони спрямовані на розвиток когнітивних функцій, що допоможе в стресових ситуаціях зберігати раціональне мислення.

Заняття напередодні Дня сім'ї пройшло у форматі справжнього родинного свята. У дружній атмосфері літні люди розповідали про свої родини, ділилися спогадами про батьків, дитинство та особливості виховання.

Для наочності принесли з дому сімейні фото. Серед світлин можна було побачити і справжню книгу роду з генеалогічним деревом, її уклала родина Віри Горюхіної.

Учасники свята наголошували на важливості родини, бо це опора, підтримка, розуміння -найважливіше, чим багата людина.

Такі заняття — це позитивні емоції, новий корисний досвід, що допомагає людям в літах почуватися затишніше, впевненіше і безпечніше в теперішній непростий час.

Прес-служба міського голови.