У світ вийшла книга «Почесні громадяни міста Покров»

 

Видання розповідає про визначних людей, які зробили вагомий внесок у розбудову Покрова. Створення книги ініційоване міським головою Олександром Шаповалом, як прояв великої поваги та пошани.

Символічно, що книга виходить у 65 річницю Покрова, вона про тих, хто творив історію міста, вписуючи нові розділи в його літопис. Вчора на цьому наголошували під час урочистої презентації видання, яке пройшло у міськвиконкомі за участі Почесних громадян Покрова та рідних видатних земляків, кого вже немає з нами: Андрія Івановича Черепа, Романа Адамовича Судольського, Жоржа Дорофійовича Шутофедова, Георгія Олександровича Ліпатова, Григорія Лукича Середи, Сергія Володимировича Костецького, Дмитра Анатолійовича Стрільця, Олександра Васильовича Ісаєнка та ін.

Кожна глава – то розповідь про непересічних особистостей, хто віддано служив людям – громаді. Це солдати Другої світової, визволителі міста, захисники мирних часів, учасники АТО, герої-чорнобильці, гірники, медики, педагоги, громадські діячі. Серед знакових постатей і Борис Мозолевський, співець подніпровського краю, який явив світові золоту Пектораль. Життя кожного  тісно переплетене з містом, якому присвятили свій трудовий шлях, досягнення, свій подвиг.

Книга стала узагальненою великою працею, бо об’єднала в одне видання першу розповідь про Почесних громадян, підготовлену свого часу працівниками відділу культури, з продовженням життєписів видатних покровчан.

В ній можна побачити й унікальні історичні світлини – Покров у різні часи й епохи.

Перші книги передав присутнім секретар міськради Сергій Курасов. Подарункові примірники будуть вручені родинам Почесних громадян Покрова. Видання вже передані міському музею, центральній бібліотеці та бібліотекам загальноосвітніх закладів міста.

Прес-служба міського голови.