У старостинському окрузі тривають заняття університету третього віку

 

Філія відділення денного перебування територіального центру працює у Шолоховому вже не перший рік. За час свого існування цей напрямок роботи показав  необхідність та актуальність, адже турботою охоплені люди, які потребують уваги й підтримки.

Фахівців територіального центру у старостинському окрузі зустрічають як добрих друзів. Зі спеціалістами тут налагоджено зворотній зв'язок і тісну, плідну співпрацю. Слухачі університету третього віку із задоволенням розповідають, чому навчилися за останній рік. Це соціальні, оздоровчі, освітні програми, які  опановують поважні студенти. У своїй роботі працівники територіального центру використовують сучасні прийоми та методи, які спираються на основи вікової фізіології. Тож кожне заняття проходить з користю. Літнім людям розповідають як слідкувати за своїм здоров’ям, зняти психологічне навантаження, що в умовах воєнного часу є вкрай важливим. Окремо навчають азам інформаційних технологій, аби бути на зв’язку з рідними, вміти користуватися гаджетами. За словами директора територіального центру Наталії Даниленко, такі заняття збагачують знаннями і слухачів, і їхніх викладачів. Підопічні розповідають про історію рідного краю, ці спогади узагальнюються й зберігаються. Серед іншого усна народна творчість, козацькі пісні, обрядова спадщина.

Разом з університетом третього віку функціонує й відділення соціальної допомоги вдома, де охоплені турботою люди, які залишилися на схилі літ на самоті.

Робота терцентру спрямована саме на те, аби люди вразливих категорій відчували себе захищеними.

Прес-служба міського голови.