У школі роботехніки розпочалися безкоштовні курси з офісного програмування

Школа робототехніки, яку минулого року відкрили у Покрові на базі Будинку творчості дітей та юнацтва, дарує знання юним містянам не лише протягом навчального року. У червні тут працювали у режимі Літньої школи, а з п'ятого серпня тривають курси з офісного програмування, куди запрошували усіх охочих віком від 10 до 18 років.

- Ми маємо максимально використовувати наявні ресурси, аби розвивати інтелектуальний потенціал наших дітей. Прагнемо, щоб Школа робототехніки давала серйозний старт до професій майбутнього, і свій перший цінний досвід в галузі ІТ-технологій вони отримували вдома, у рідному місті, - підкреслює міський голова Олександр Шаповал.

Можливістю відвідувати безкоштовні курси скоросталися понад два десятки хлопців та дівчат, яких поділили на дві вікові групи. Таких шкіл, як у нас, лише сім в області, тож не дивно, що серед охочих записатися на курси були і діти з населених пунктів сусідніх районів.

Викладачі розповідають, що цікавість виявляли і дорослі, найстаршому претенденту на відвідування курсів було шістдесят років.

Microsoft Office лише на перший погляд здається простою річчю, бо, зазвичай, ми використовуємо цей програмний продукт менш ніж на 30%. Аби оволодіти більшою кількістю інструментів, треба докласти зусиль, відповідно, іншим буде і результат.

Програма курсів передбачає три блоки - Office текстовий, Excel і PowerPoint (анімація).

Крім того, ці курси є додатковою підготовкою для дітей, які займаються у Школі робототехніки, бо дають можливість підготуватися до олімпіади з офісного програмування, яка є у програмі.

Важливо, що слухачі, які відвідують курси вмотивовані, і усвідомлюють, що знання, які вони отримують, це безцінна інвестиція в майбутнє.

Денис:Мені тут дуже цікаво, адже є можливість навчитися чомусь новому, що знадобиться в житті. Я записався на ці курси, аби отримати знання, які зараз необхідні кожному. До школи ходжу з початку її відкриття. Мої батьки дуже задоволені, що я тут навчаюся, пишаються моїми досягненнями. Ті знання, які отримую, дуже допомагають у навчанні. Наприклад, сьогодні я ознайомився практично зі шкільною програмою з інформатики за 6-7 клас. Мрію пов'язати свою майбутню професію з програмуванням”.

Маргарита: “Мене цікавить інформатика, і я прийшла сюди дізнатися щось нове. Мені цікаво як створювати той, чи інший об'єкт. Думаю, отримані знання допоможуть мені у подальшому навчанні. Взагалі тут все добре пояснюють, і мені дуже подобається”.

Микита, призер обласних змагань з комп'ютерного макетування і графіки: “Я привів сюди свою молодшу сестру Катю. Вона бачила як я програмую вдома, зацікавилася і теж вирішила прийти на курси. Якщо говорити саме про цей курс, то він має допомогти у шкільному навчанні. 

На мою думку, якщо ти починаєш розвивати навички програмування з самого дитинства, то потім тобі буде значно легше. Адже майбутнє, в будь-якому випадку, за комп'ютерними технологіями. Я планую працювати саме у сфері програмування. Те, що подібна школа з'явилася в нашому місті дуже добре. Це відкриває для нас нові можливості, ми отримуємо нові знання, їздимо на змагання, маємо можливість розвиватися”.

Прес-служба міського голови.