У селищах Покрова вже встановили понад 1700 нових економічних світильників

 

За останні роки система вуличного освітлення міста отримала поштовх для якісного оновлення та модернізації. Досягти цього вдалося завдяки налагодженню співпраці з Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (НЕФКО). У 2018 році Покров увійшов до числа 7 міст України з яким корпорація уклала необхідні угоди. Це дало необхідний поштовх для кардинальних змін у питанні відновлення вуличного освітлення. Спочатку по місту, на його основних магістралях, було замінено 2065 старих неекономічних ламп розжарювання на енергоефективні світлодіодні.

Сьогодні Покров реалізує наступний етап цієї важливої роботи. Тепер він охоплює найвіддаленіші райони та старостинський округ. Найважливіше те, що зараз мова йде не про заміну окремих світильників, а системну модернізацію. Цілі вулиці в вищезазначених районах отримали якісне і повноцінне освітлення.

Особливо важливим є той факт, що старі та неекономічні лампи розжарювання міняються на сучасні світлодіодні пристрої, які мають значно довший термін служби та є більш економічними. Їх встановлення дозволяє на довгі роки вирішити питання освітлення вулиць і суттєво економить кошти міського бюджету. Допомагає в цьому і сучасна автоматизована система керування, а також дімірування – можливість регулювання інтенсивності освітлення. На цей час вже встановлено 1736 нових світильників, робота - продовжується. Досвід Покрова доводить — якісне оновлення системи вуличного освітлення та вихід її на новий технологічний рівень є цілком реальним завданням. Особливо якщо для цього є бажання та докладаються необхідні зусилля.

Прес-служба міського голови.