У пріоритеті – соціальний захист

у пріоритеті – соціальний захист. Зображення 1
Удосконаленню системи соціального захисту населення було приділено основну увагу чергового засідання виконкому міської ради.


Розпочинаючи розмову, доповідач з основного питання, « Про хід виконання міської комплексної програми соціального захисту населення у 2016 році», начальник міського Управління праці та соціального захисту населення Тетяна Ігнатюк наголосила, що згідно з міською комплексною програмою, робота управління базується за трьома основними розділами, котрі й визначають головні напрямки діяльності, детально зупинившись по кожному.
Так, на сьогодні управлінням призначається та фінансується 16 видів державних допомог. До єдиного банку даних внесено 30050 осіб, що складає 71,2% від загальної чисельності населення міста - це пільгові, соціально-вразливі категорії громадян, яким надається всебічна підтримка. Було зазначено, що за звітний період 4982 пільговика скористалися пільгами на житлово-комунальні послуги, 8226 домогосподарств отримують субсидії. Загалом до управління звернулося 25 тисяч осіб.
На особливому контролі знаходиться адресне призначення допомоги сім’ям з дітьми, які обслуговуються за єдиною системою прийому громадян. Підтримка ветеранів війни, праці, дітей війни, громадян, що обслуговуються міським терцентром – більше 18 пільгових категорій.
На порядку денному забезпечення державною допомогою внутрішньо переміщених осіб. Для результативності цієї роботи в установі діє координаційний центр з питань вимушених переселенців. Всебічна підтримка надається учасникам АТО, задля чого функціонує центр допомоги учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей.
Окремо зупинилася на питанні цільового використання коштів, соціальному захисті людей з обмеженими фізичними можливостями, забезпеченні пільгових категорій санаторно-курортним лікуванням, засобами реабілітації, сприяння працевлаштуванняю людей з особливими потребами, профнавчанню.
Детально Тетяна Ігнатюк окреслила діяльність управління щодо виконання Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».
Говорячи про підтримку соціально-вразливих верств населення, повідомила про організацію й здійснення громадського контролю за дотриманням прав засуджених осіб, надання їм допомоги у соціальній адаптації. Підкреслила, що у колі постійної уваги перебувають і особи без постійного місця проживання, для яких при територіальному центрі створено пункт обліку.
Одним із основних напрямків роботи управління є дотримання чинного законодавства про працю та охорону праці, про що наголосила доповідач, навівши результати щотижневого моніторингу щодо даного, розповівши про діяльність робочої групи з легалізації заробітної плати та зайнятості населення. Завершуючи доповідь, Тетяна Ігнатюк окреслила кроки з всебічного інформування громадян, зокрема роботу мобільного соціального офісу, назвала і проблемні питання.
Детально зупинившись на всіх аспектах виконання міської комплексної програми соціального захисту населення, членами виконкому було прийнято відповідний проект рішення.
На виконкомі також було розглянуто ще ряд важливих питань.
Прес-служба міського голови.