У Покрові з'явився пересувний медичний кабінет

Міжнародна співпраця посилює медичну сферу Покрова. Днями Центр первинної медико-санітарної допомоги отримав мобільний медичний кабінет,облаштований на базі автотрейлера. Заклад долучився до проєкту “Мобільний шпиталь”, який реалізує в Україні міжнародна спільнота «РОТАРІ КЛУБ «ЛЬВІВ ІНТЕРНЕШНЛ» за підтримки фонду “Рамболь” (Данія).

Мобільний медичний кабінет, обладнаний усім необхідним для повноцінної автономної роботи та після того, як пройде процедуру реєстрації, використовуватиметься як пересувна амбулаторія.

Як розповідає директор ЦПМСД Олена Саламаха, пересувний медичний кабінет укомплектований сучасною медтехнікою. Є прилад для неінвазійної вентиляції легень, медичний відсмоктувач, монітор пацієнта, отоскоп, концентратор кисню, система УЗД, повітряний стерилізатор, ультрафіолетовий рецикулятор, дефібрилятор, а також пульсоксиметр, стетоскоп, тонометр, розхідні матеріали. Для зберігання ліків передбачено холодильник, для перевезення пацієнтів — медична каталка. Робоче місце лікаря доповнює планшет та стілець на колесах. Автономну діяльність кабінету забезпечить дизель - генератор та система зворотного осмосу. В ЦПСМД планують доукомплектувати мобільний пункт медичною апаратурою, аби розширити діагностичні можливості медичного мобільної амбулаторії, який передусім розрахований на обслуговування селищ громади. Передбачається надання таких послуг, як огляд сімейного лікаря та лікаря-гінеколога, проведення планових щеплень для дітей (згідно з календарем щеплень), проведення УЗО черевної порожнини. Пацієнтам зможуть зробити загальний аналіз кров, загальний аналіз сечі, обстеження швидкими тестами на ВІЛ, гепатит В, гепатит С, холестерин, глюкозу та COVID.

Прес-служба міського голови.