У Покрові з’явилися нові будинки доброти

 

За останні півроку до двох будинків сімейного типу приєдналося ще два. Тепер у місті функціонує чотири БСТ.

Пріоритет влади – за сімейними формами виховання, це коли родина, а не спеціалізовані інтернатні установи дають путівку у життя знедоленим дітям. Тільки так малеча, котра стала заручником непростих обставин, може отримати всебічну підтримку - реабілітацію любов’ю. Коли розуміння поняття «домашнє вогнище» стає не абстрактним – цілком відчутним.

Майбутнє за такими родинами, де немає чужих дітей, є малюки, які потребують піклування й захисту. Для Покрова це – аксіома, сім’ї, де не бояться взяти відповідальність за долю малюків, є прикладом. Їх всебічно підтримують.

Для родин Маркових, Зленків, Переп’ятенків, Романюків, кожна дитяча історія – особиста. Сьогодні у цих чотирьох Будинках сімейного типу виховується 24 дитини, у кожного з них тепер є - родина.

- Це найважливіше, аби діти відчували, що про них піклуються, вони потрібні, - зазначають у службі у справах дітей виконкому, - інтеграція у родину дітей, котрі не знали, що таке сім’я, відповідальні батьки – це майбутнє для такої малечі, той головний напрямок, котрим іде Покров.

Прес-служба міського голови.