У Покрові з'являться патронатні родини

Тема підтримки дітей, які потребують допомоги й турботи, стала близькою для подружжя Сергунових-Кравець та Кустових, які вирішили створити патронатні родини.

Вже зовсім скоро ці сім’ї зустрічатимуть дітей, аби огорнути добротою й любов’ю, захистити від обставин та надати шанс на нове життя. А поки що вони серйозно готуються  до такої важливої події, проходять спеціальне навчання.

За словами Ірини Сергунової та Тетяни Кустової, ця робота, насамперед - допомога дітям пережити стресові ситуації та травми. Вони впевнені, любов долає усі труднощі, тож готові до вирішення найскладніших питань. Переконані, що такий досвід необхідний і їхнім дітям, щоб розуміти, що таке доброта й милосердя.

Патронатна сім’я – нова форма сімейного виховання в Україні. Це ще один крок до того, аби діти із соціально-неблагополучних родин отримали першочергове право жити та виховуватися у сприятливому сімейному середовищі, не залишалися наодинці з бідою.

- Ми надзвичайно раді, що ці родини прийняли таке важливе рішення, відгукнулися на нашу пропозицію, - говорить директор Центру соціальних служб виконкому Ганна Зарубіна, - ми тісно з ними співпрацюємо, бачимо, наскільки вони прагнуть іти в обраному напрямку, дбати про малечу. 

Патронат над дитиною – це тимчасове перебування у родині тих малюків, хто зіткнувся з жорстокістю нашого світу. Малечу залишають у пологових будинках, лікарнях, подекуди, й громадських місцях, вона зазнає насильства й жорстокого поводження, діти втрачають рідних через хвороби та нещасні випадки. Щоб ці діти не потрапляли до притулків та інтернатів, створено патронат. У родинній обстановці, за турботи й уваги, під наглядом соціальних працівників та психологів, дитина перебуває, доки не вирішиться її подальша доля. Патронатна сім’я – це порятунок на той непростий час, коли вирішується питання з батьками чи усиновителями.

Оскільки патронатний вихователь – це така ж робота, яка передбачає працевлаштування, фінансові та соціальні гарантії. Та важливим є інше, що ці люди готові взяти на себе відповідальність за долю дітей, яким так необхідна допомога.

Прес-служба міського голови.