У Покрові вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні

 

Сьогодні, 20 лютого, покровчани згадують усіх, хто віддав життя під час Революції Гідності та на Сході країни, захищаючи її територіальну цілісність.

День пам’яті героїв Небесної сотні, одна з найтрагічніших дат сучасної історії України. Саме цього дня загинули та отримали смертельні поранення учасники Євромайдану.  Героями Небесної Сотні стали понад ста загиблих. Найстаршому було 82 роки, наймолодшому лише сімнадцять. Їхню пам'ять та пам'ять наших земляків, які загинули, відстоюючи територіальну цілісність країни - Дмитра Стрільця, Олександра Ісаєнка, Олега Кравченка та Олександра Мокієнка, вшановували покровчани.

Представники влади, установ та організацій, ветерани АТО, військовослужбовці, небайдужі містяни несли квіти до Алеї Слави, портретного зображення загиблих героїв.  Тематичні заходи відбулися у закладах освіти та культури, клубних установах, Будинку культури Шолохового.

Про них, хто тримає для нас небо, говорили у міському, народному історико-краєзнавчому музеї ім..М.Занудька на зустрічі, присвяченій пам’ятній даті.

Присутні згадували події 2013-2014 років і героїв, хто вийшов захищати своє право жити у гідності та свободі. Серед інших наш земляк Сергій Нігоян. Про його коротке, але таке яскраве життя розповідали ведучі, підкреслюючи : «Не маємо права забувати!» Ті історичні події увічнено на світлинах, зроблених покровчанином Георгієм Ширяєвим на Майдані.

Про значення дати говорила начальник відділу культури виконкому Тетяна Сударєва. Хвилиною мовчання вшанували присутні пам'ять Героїв, хто віддав своє життя за рідну землю. Рядки вірша у виконанні Людмили Карандєй та Дмитра Горобій пронизували та чіпали душі. Під звуки «Плине кача» запалювали свічки у спомин, у пам'ять…

Прес-служба міського голови.