У Покрові впроваджено нову медико-соціальну ініціативу

 

Відтепер маломобільні групи населення територіальної громади мають змогу вдома отримати первинну медичну допомогу. Такому важливому введенню сприяла співпраця з Українським фондом соціальних ініціатив (УФСІ), яка в жовтні була налагоджена міським головою Олександром Шаповалом, про що підписано відповідний меморандум. Як зазначає заступник головного лікаря ЦПМСД Олена Саломаха, нова медична послуга – черговий послідовний крок до забезпечення доступної та якісної первинної медичної допомоги мешканцям нашої громади.

Медична техніка, отримана в рамках проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури», що впроваджується УФСІ за фінансової підтримки Уряду Німеччини через банк KfW,  тепер на озброєнні мобільної  медичної бригади, яка створена в ЦПМСД для обслуговування вдома мешканців міста, прилеглих селищ та  Шолоховського старостинського округу, котрі через вік або стан здоров’я не в змозі самостійно відвідати амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

До складу мобільної бригади увійшли сімейні лікарі Людмила Марковська та Анна Кревська, які  будуть виїжджати до маломобільних громадян, дані про них є у Центрі. Попередньо час візиту  буде погоджуватися з самими пацієнтами або з їхніми рідними. Це важливо ще й для того, аби убезпечити літніх людей  від шахрайських намірів.

Бригада вже працює третій день. У розпорядженні лікаря є все необхідне для експрес-діагностики, аби  зробити  електрокардіограму, виміряти тиск, температуру, рівень сатурації та  цукру. При потребі, показаннях лікаря, пацієнтам на дому будуть робити й необхідні аналізи.

Усім дають рекомендації та роблять необхідні призначення. Відповідна інформація  по кожному обстеженні передається до сімейних лікарів  пацієнтів.

Покровчани, яких відвідали медики, залишилися задоволені  і схвально відгукувалися про таку необхідну ініціативу.

- Це так важливо для нас, літніх людей, - поділилася Марія Черкашева, - особливо зараз, у період епідемії. На дому мене оглянув лікар, зробили кардіограму, виміряли тиск, я отримала призначення. З такою увагою. Велике спасибі за турботу і таку необхідну роботу.

Прес-служба міського голови.