У Покрові відзначили День Українського добровольця


Сьогодні на головній площі міста вперше вшановували земляків, котрі не чекали наказу, а за власним покликом стали на захист своєї держави. Аби вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, та на підтримку ініціативи громадськості, Верховною Радою встановлено День українського добровольця, котрий відтепер відзначатиметься 14 березня.

Дякуючи чоловікам, котрі з перших днів збройного опору загарбникам пішли на захист східних рубежів нашої держави, заступник міського голови Наталія Бондаренко назвала сьогоднішній день історичним. Бо саме такі події плекають справжніх українців і викликають почуття гордості за своїх земляків, котрі заслуговують на вшанування. Про патріотизм, громадський обов’язок та жертовність, називаючи поіменно патріотів, говорили і військовий комісар міста, підполковник Сергій Дем’янчук, настоятель храму святителя Петра Могили отець Іван. Хвилиною мовчання зібрання вшанувало пам'ять полеглих на сході країни земляків, Почесних громадян міста - Дмитра Стрільця, Олександра Ісаєнка, Олега Кравченка та Олександра Мокієнка.

Також з нагоди урочистостей, добровольці були нагороджені подяками міського голови за мужність та героїзм під час виконання своїх обов’язків для збереження суверенітету, територіальної цілісності України й заохочувальними відзнаками начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних Сил України – нагрудним знаком «Учасник АТО».

Прес-служба міського голови.

у покрові відзначили день українського добровольця. Зображення 1

у покрові відзначили день українського добровольця. Зображення 2