У Покрові відзначили день ментального здоров'я

Сьогодні - Всесвітній день психічного (ментального) здоров’я.

Для покровчан це ще одна нагода підкреслити важливість піклування про свій внутрішній стан, ментальне та емоційне благополуччя. Що сьогодні особливо актуально. Війна, постійні повітряні тривоги, обстріли та негативні новини впливають на кожного українця.

За ініціативи першої леді Олени Зеленської в Україні реалізується Національна програма з охорони психічного здоров'я та психосоціальної підтримки “Ти як?”. У ній вагоме значення набуває забезпечення якісного освітнього процесу та створення психологічного комфортного освітнього простору. Мистецькі осередки та заклади освіти громади активно долучилися до відзначення цього дня. Відбулися тренінги, майстер-класи з елементами арт- терапії, тематичні онлайн - заходи та активності.

Основний меседж — ніхто не повинен залишитися без доступу до інформації, можливості попросити психологічну допомогу та бути почутим.

Про це йшла мова і у територіальному центрі, де з підопічними, внутрішньо-переміщеними особами говорили про методи подолання стресу.

Бо чим більше ми піклуємося про ментальне здоров'я, то легше жити в цьому бурхливому світі. Це не означає, що психічно здорова людина не може сумувати або не має жодних проблем. Навпаки, саме їх наявність і те, як ми з ними справляємося, не ізолюючи себе від оточуючих і не входячи в депресивний стан, визначає, наскільки міцне ми маємо ментальне здоров'я.

Прес-служба міського голови.