У Покрові відкрили перший “Клас безпеки”

 

Безпека та обізнаність дітей в умовах воєнного сьогодення - надважливі.

Дитяче безпекове середовище, де у невимушеній обстановці можна проводити заняття з використанням різних активностей і одночасно вивчати правила безпечної поведінки в різних ситуаціях, сьогодні відкрили на базі гімназії №4. Це - “Клас безпеки”.

Приміщення спеціально забезпечене усім необхідним навчальним матеріалом, за допомогою якого школярі зможуть в інтерактивній формі швидко опанувати правила пожежної безпеки, а також вчитимуться діяти у разі виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів. Клас обладнано відеопроектором та поділено на тематичні зони: протипожежний захист, протимінна діяльність, домедична допомога, куточок пожежогасіння та психологічного розвантаження.

Перший урок у новому класі провели спільно з рятувальниками. Ознайомили з локаціями та в ігровій формі, використовуючи відеоматеріали, донесли дітям життєво важливу інформацію, яка допоможе зберегти життя, дати собі раду, а також навчить відповідальному ставленню до власної безпеки.

Малеча спробувала себе в ролі надзвичайників, примірявши елементи спорядження та виконавши умовні завдання. Залишилися задоволені і, звичайно, більш обізнаними.

Педагоги, які проводитимуть уроки безпеки, пройшли відповідне навчання та отримали сертифікати.

- Для захисту - потрібні знання. Діти мають чітко розуміти, що робити в разі небезпеки, аби не розгубитися. Тому дуже важливим є наочне знайомство з такими ситуаціями у безпечному середовищі, - зазначила начальник управління освіти Ольга Матвєєва.

“Клас безпеки” - це Всеукраїнський проєкт, впроваджений з метою створення безпечних умов для учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану.

Прес-служба міського голови.